Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem ironikus kicsit, hogy a...

Nem ironikus kicsit, hogy a legbutább diákokat küldték szakmunkásképzőbe, és most ők keresnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Nálunk 2000es évek közepén 8. osztály iskolaválasztásánál a legbutább tanulók mentek szakmunkásképzőbe. Egy haveromat is oda vették fel, mutatta telefonon hogy milyen brutális állapotok vannak ott, egész órán őrjöngés, dobálózás, ahogy az várható is ugye ha összezárják ezeket az embereket.

Ma ezek az emberek jóval többet keresnek, mint az átlag " értelmiségi".

Akiket esetleg érdekelt is az adott szakma, felnőttként elmentek OKJ-be ténylegesen tanulni. Őket hurrogja le a sok "szakmuki", de ugye megszüntette pártunk és kormányunk.

Mi a véleményetek erről a helyzetről? Hogy alkesz, lezüllött melósok többszörösét viszik haza, mint ti*?

* kivéve gyakorikérdések.hu fullstackdev

tegnap 14:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%
A kérdésben foglalt összes állítás hamis, ezért értelmetlen, lehet törölni!
tegnap 15:03
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem érdekel. Lehet így van, én jól megvagyok a diplomás munkámmal.

Másrészt meg ne a vállalkozó szakmunkásokat hasonlítsd az alkalmazott diplomáshoz, hanem a vállalkozót a vállalkozóhoz, az alkalmazottat az alkalmazotthoz.

Meg ugye nem csak a pénz a lényeg. Én nagyon élvezem, hogy szellemileg kielégít a munkám. Meg persze a homeoffice, illetve irodai környezet, stb se rossz fizikai munkával szemben. Persze kinek mi, valaki ülni nem szeret.

tegnap 15:04
 3/20 anonim ***** válasza:
89%
A 2-est kiegészítve, nézd meg öket 50+ évesen, a "szakik" emberei roncsok, egy diplomás meg legalább 10 évvel fiatalabbnak látszik.
tegnap 15:09
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Nem igazak az állításaid.
tegnap 15:11
 5/20 anonim ***** válasza:
92%

Nälunk a szakmunkäs kepzöben nagy volt a lemorzsolodäs. Volt 3 szakmunkäs osztäly mindben 40-50 ember, de a szakmunkäs vizsgära mär csak 6-7 ember jutott el osztälyonkent...

Nem vagyok lezüllve, mär nem dohänyzom, nem iszom. Felelösseg teljes munkät vegzek, es sosem bäntam meg hogy nem erettsegiztem le. Mondjuk nem kömüvesnen tanultam..

tegnap 15:11
 6/20 anonim ***** válasza:
94%

"Ma ezek az emberek jóval többet keresnek, mint az átlag értelmiségi"

Hol található erről statisztika?

tegnap 15:13
 7/20 anonim ***** válasza:
93%

5-ös: igen, vannak normális szakmunkások is, de ök nem a "legbutább diákokat" kategóriába tartoztak eredetileg sem, illetve nem a "alkesz, lezüllött melósok" közül vannak ma sem.

Szóval elnézést, nem rád (meg a hasonló hozzáértö valakire) vonatkoznak a negatív megjegyzések

A kérdezönek meg ez más a sokadik hasonlóan idióta, provokatív kérdése, az ö értelmi szintjét mutatja.

tegnap 15:15
 8/20 anonim ***** válasza:
44%

Elnézést a kicsit OFF hozzászólásért, én nőként szólnék hozzá szerintem hasonló szituációról.

Tudod én min vagyok kiakadva? Hogy 2 diplomás vállalkozó nőként, aki teljesen egyedül tartja fent magát, 0 kezdő családi támogatással, a faluban ahonnan származom, a 8 osztályt végzett csokos erzerszer jobban él mint én valaha. Igen, azok, akikről tényleg mindenki úgy hitte a legbutább emberek a földön, igazi prolik.

2-3 gyerek mindenhol, építkeznek, felújítanak, évi 2 nyaralás minimum, esetleg tavaszi őszi szünetben ide-oda járkálás, több helyen 2 kocsi áll az udvarban.

Mindezt úgy, hogy helyben munkahely zéró, még posta sincs, se gyógyszertár, a közeli gyárakban melóznak a férjeik, de úgy látszik, hogy igen csak jól meg tudnak belőle élni plusz nyilván a támogatásokból, hiszen ilyen életszínvonal mellett még 2-3 gyereket is el tudnak tartani.

A saját lakás nekem csak álom, és konkrétan ott tartok, hogy megrokkanok az adóterhekben, közben az égvilágon semmi támogatást, segítséget nem kapok, nem úgy, mint ők.

tegnap 15:27
 9/20 anonim ***** válasza:
77%

Hamis állításokat tartalmazó érvénytelen kérdés + volt már.

Törölhető userrel együtt köszönjük.

tegnap 15:29
 10/20 anonim ***** válasza:
78%

Nem mert amit leírtál köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Az ilyen helyeken az oktatás színvonala sem volt túl magas, illetve a diákok nagy része sem vette komolyan a szakma tanulást, így a legtöbbjük pályaelhagyó gyárimunkás vagy valami hasonló kulizó lett.

tegnap 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!