Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki 9-5 között dolgozik, az...

Aki 9-5 között dolgozik, az hogy oldja meg az "élet" ügyes bajos dolgait?

Figyelt kérdés

Pl víz/gázóra leolvasó, postai/banki ügyek, bevásárlás, fodrász, orvosi vizit vagy bármi apróság.

Reggel 7, fél 8-kor kel és este 6, fél 7-kor ér haza, elment az egésznap nagyjából. Hogyan kéne az ilyen és ehhez hasonló dolgokat megoldani, jól eltervezni? Minden apróságra nem lehet szabadságot kivenni, de akkor mi a jó útja módja ennek?

dec. 31. 15:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Sose tudtam semmit elintézni ilyenkor, ezért már nem dolgozom ilyen beosztásban. A lehető legrosszabb, ami létezik.
dec. 31. 15:04
 2/19 anonim ***** válasza:
59%

A legtöbb dolgot azért el lehet munkaidőn kívül végezni, mint bevásárlás, posta, fodrász, még a banki ügyeket is meg lehet oldani

Ha nem akkor:

- Legegyszerűbb eset Home Office, bármikor otthon maradhatsz vagy csúsztathatod a munkaidőd.

- Szólsz a főnöködnek hogy hé XY dolgot el kell intéznem és később jössz be irodába.

Akinek nehezebb megoldania azok azok akiknek fizikailag ott kell lenniük a munkahelyükön, mint pénztáros, gyári munkás stb. De itt meg vannak műszakok szóval úgy időzited ezeket a tevékenységeket hogy ne munkaidőbe legyen

dec. 31. 15:06
 3/19 anonim ***** válasza:
34%
A legtöbbet el lehet online is intézni.
dec. 31. 15:11
 4/19 BeefEater ***** válasza:
52%

Elvileg 9-6 -ig dolgozom HO-ban, de nem rugalmas munkaidő.

> víz/gázóra leolvasó

Ez hozzáférhető kívülről, akkor jön a leolvsó, amikor akar.

> postai/banki ügyek

A posta 5 percre van, ebédidőben simán elmegyek. De elég ritkán kell. A bankos dolgok 99%-a elintézhető on-line vagy telefonon.

> bevásárlás

Szinte mindent rendelek, nem szeretem az időmet bevásárlásra pazarolni. Annyi időm meg még munkaidőben is van, hogy átvegyem a cuccot a futártól és betegyem a hűtőbe.

> orvosi vizit

Kiírom magam betegszabira ha on-line vagy telefonon nem lehet elintézni.

> vagy bármi apróság

Igyekszem, hogy ilyen ne legyen. Ha mégis, általában le lehet csúsztatni vagy valami hasonló. Legrosszabb esetben kiveszek egy fél nap szabit.

dec. 31. 15:11
 5/19 A kérdező kommentje:
Ez egy olyan munkahely, ami mindig H-P 9-5 között zajlik, nincs mód átszervezésre vagy variálásra munkaidő tekintetében.
dec. 31. 15:12
 6/19 anonim ***** válasza:
31%

A bevásárlást kéthetente hét végén rendezem, hét közben egyszer kell friss zöldségfélét venni, azt munka után is meg tudom oldani.

Fodrásznál szombatra kérek idöpontot.

Orvoshoz évente egyszer szoktam menni csekkeltetni magam, ezt a szabadság elejére vagy végére kérem. Egyéb okból már vagy 10 éve nem voltam orvosnál (és nem vagyok fiatal!)

Viz/gáz/áramot diktálom, online megoldható.

Postán már sok éve nem jártam, semmi postai ügyem nincs.

A bankba évente egyszer vagy kétszer megyek, minden mást online el lehet intézni.

dec. 31. 15:16
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Munkaidő előtt és után. Ha meg több tennivaló összegyűlik, akkor leszervezem őket 1 napra, amikorra szabadságot veszek ki.
dec. 31. 15:31
 8/19 anonim ***** válasza:
70%
munka után is nyitva vannak a boltok, fodrászok is. Leolvasót meg beengedi a szomszéd, rokon, stb. Postán nem voltam vagy 4 éve. Ha orvoshoz kell menni akkor szabi/betegszabi
dec. 31. 17:49
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Megint teljesen normális válaszok vannak lepontozva 🙄
dec. 31. 18:42
 10/19 anonim ***** válasza:
45%
Jól hangzik ez, hogy bolt, bank meg posta van munkaidő után is, csak egyszerűen nem igaz, pl. vidéken. Nem csak Budapestből meg megyeszékhelyekből áll Magyarország. Nálunk esetleg boltba be lehet ugrani, de még a közeli városban sincs semmi nyitva 5 után. Én hálisten már nagyon rég dolgoztam ilyen beosztásban és ilyen rugalmatlan helyen, de gyűlöltem, megette az életemet, minden apróság miatt szabi kellett, aztán alig maradt akkorra, amikor tényleg pihenni szerettem volna. És akkor még gyerekeim se voltak, mint most, az még fokozza, mert az összes ovis, sulis esemény délután 4 órakor kezdődik, de ha nincs is ilyen, eleve csak 5-ig van ügyelet mindegyik intézményben, nyilván esély se lenne odaérni.
dec. 31. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!