Aki 9-5 között dolgozik, az hogy oldja meg az "élet" ügyes bajos dolgait?
Pl víz/gázóra leolvasó, postai/banki ügyek, bevásárlás, fodrász, orvosi vizit vagy bármi apróság.
Reggel 7, fél 8-kor kel és este 6, fél 7-kor ér haza, elment az egésznap nagyjából. Hogyan kéne az ilyen és ehhez hasonló dolgokat megoldani, jól eltervezni? Minden apróságra nem lehet szabadságot kivenni, de akkor mi a jó útja módja ennek?
A legtöbb dolgot azért el lehet munkaidőn kívül végezni, mint bevásárlás, posta, fodrász, még a banki ügyeket is meg lehet oldani
Ha nem akkor:
- Legegyszerűbb eset Home Office, bármikor otthon maradhatsz vagy csúsztathatod a munkaidőd.
- Szólsz a főnöködnek hogy hé XY dolgot el kell intéznem és később jössz be irodába.
Akinek nehezebb megoldania azok azok akiknek fizikailag ott kell lenniük a munkahelyükön, mint pénztáros, gyári munkás stb. De itt meg vannak műszakok szóval úgy időzited ezeket a tevékenységeket hogy ne munkaidőbe legyen
Elvileg 9-6 -ig dolgozom HO-ban, de nem rugalmas munkaidő.
> víz/gázóra leolvasó
Ez hozzáférhető kívülről, akkor jön a leolvsó, amikor akar.
> postai/banki ügyek
A posta 5 percre van, ebédidőben simán elmegyek. De elég ritkán kell. A bankos dolgok 99%-a elintézhető on-line vagy telefonon.
> bevásárlás
Szinte mindent rendelek, nem szeretem az időmet bevásárlásra pazarolni. Annyi időm meg még munkaidőben is van, hogy átvegyem a cuccot a futártól és betegyem a hűtőbe.
> orvosi vizit
Kiírom magam betegszabira ha on-line vagy telefonon nem lehet elintézni.
> vagy bármi apróság
Igyekszem, hogy ilyen ne legyen. Ha mégis, általában le lehet csúsztatni vagy valami hasonló. Legrosszabb esetben kiveszek egy fél nap szabit.
A bevásárlást kéthetente hét végén rendezem, hét közben egyszer kell friss zöldségfélét venni, azt munka után is meg tudom oldani.
Fodrásznál szombatra kérek idöpontot.
Orvoshoz évente egyszer szoktam menni csekkeltetni magam, ezt a szabadság elejére vagy végére kérem. Egyéb okból már vagy 10 éve nem voltam orvosnál (és nem vagyok fiatal!)
Viz/gáz/áramot diktálom, online megoldható.
Postán már sok éve nem jártam, semmi postai ügyem nincs.
A bankba évente egyszer vagy kétszer megyek, minden mást online el lehet intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!