Audi A3 2007 2.0 PD TDI 140le BMM motorkódu mennyire bajos? Illetve ennek a motorja hogy van fel építve az 1.9 es társaihoz képest?
Kapott 58 plusz köbcentit a motor, és több szelepet. Meg persze az ehhez tartozó új ECU-t. Ennél a motornál turbóban nincs különbség, már az elődnél is ott volt a változó geometria.
Összességében az 1.9 sokkal megbízhatóbb és időtállóbb konstrukció, és olcsóbbak hozzá a dízel rendszer alkatrészei is. Én biztos hogy azt venném. A 2.0 PD TDI nem öregedett jól. Ha pedig hanyag volt a tulaj, és nem cserélte ki garanciában a Siemens PD elemeket Continentalra, akkor időzített bomba az egész rendszer.
Igen, gyárilag Bosch és Siemens PD elemekkel szerelték őket, motorkód függvényében. Viszont a Siemens elemek borzasztóan sikerültek, és az autó 7 éves koráig garanciában cserélték őket Continentalra.
Hogy melyikben mi van, azt én nem tudom, de egy dízel szakműhely pillanatok alatt megmondja neked alvázszám alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!