Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Még mindig azt mondják a...

Még mindig azt mondják a tanárok, hogy kevés a fizetésük?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagy vita volt, mert sok tanár keveselte a fizetését.

Nem érint a dolog, nem tudom, hogy mennyit kaptak, de most láttam egy cikket, és utána is olvastam, és most egy kezdő vagy gyakorló tanár hazavisz havonta bő 350 ezer Ft-ot.

Ez szerintem nem kevés.

... Persze biztos van akinek kevés, de bár kapnék én ennyit.

dec. 29. 15:54
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Nekem is jól jönne évente 3 hónap szabadság. Inkább gondold át amit írtál.

Nem drágább az élelmiszer faluban. Mondhatsz amit akarsz, de az elmúlt jó pár évben ott laktam, de közben Bp-en tanultam. Nagyon nem drágább.

Az meg igaz, hogy a tanárok kezében LENNE a jövő, de NINCS!

Én azt mondom, hogy majd HA normálisan tanítanak, akkor kapjanak magasabb fizetést.

Vagy mégis melyik cég fizet előre 3x fizetést a dolgozónak, mert az "majd" többet fog hozni?

dec. 29. 22:27
 22/35 anonim ***** válasza:
79%

Egyszerre élek egy faluban és vidéken. A kisboltokban igenis drágább minden. Coop, családi boltok, stb... akciók is ritkábban vannak.

Sok helyen nem teljesítmény alapú bérezés van, amit az emberek el is fogadnak.

Hozzátenném, a magántanárok 6-7 ezreket, sőt többet is elkérnek egy óráért. Nagyon is jogosan. Ehhez képest vicc az, amennyit kapnak például az egyetemi tanárok.

dec. 29. 22:53
 23/35 anonim ***** válasza:
69%

De ennyi pénzért nem megy el tanítani aki jó lenne rá, és a pénz csak az egyik fele, a másik, hogy nem taníthatnak normálisan.

Ezt a 3 hónap szabit hadjuk már. Általában júli1töl, augusztus közepéig vannak szabin, de az általános iskolai tanárokat a kötelező táborokra behívhatják.

Évközben reggel 7-8tól délután 4ig bent vannak, othhon még dolgozatot javítanak, készülnek az óráikra stb.

dec. 29. 23:41
 24/35 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezt kamu dumát.

A tanárok otthon szart se csinálnak.

A 8-tól du. 4-ig meg pont 8 óra. Mindenki ennyit dolgozik, csak nem hisztizik mint a tanárok.

dec. 30. 03:21
 25/35 anonim ***** válasza:
81%

Hát persze te már csak tudod. Szüleim pedagógusok voltak. Pontosan láttam mennyit dolgoznak otthon.

Az általános iskolai tanárok meg pláne akiket nappnta hívnak a szülők és bombázzak emailekkel ha gond van.

dec. 30. 07:37
 26/35 anonim ***** válasza:
79%
Igen, kevés, 3 diplomával, 30 évvel alig keresek többet, mint a gyakornokok. Fantasztikusan összetolták a bértáblát. Mellé kénytelen vagyok vállalkozni, ...Többnyire hajnali 3-4-től dolgozom, meg esténként, s hétvégén... A pedagógus munkát is hazahozom, sőt a ped.munkámban túlórát is vállalok (igaz nem tanítok, hanem más szakterületen dolgozom, de rengeteg papírmunkánk van). S így keresek havonta mondjuk 7-900 ezer ft-ot. Míg ezt a 26 éves fiaim simán megkeresik a fő munkahelyükön... A vőm, aki vállalkozó ő meg ennek a nagyon sokszorosát...
dec. 30. 09:54
 27/35 anonim ***** válasza:
92%
#25: Egyetértek veled, nekem nagyon jó tanáraim voltak, akik a szívüket beleadták. A matek fizika tanárunk kb fejből tudta a zöld békás könyvet (azt hiszem az volt az érettségis könyvön). Plusz órákat adott nekünk ingyen nulladik órában, hogy az egyetemre készítsen fel minket, bármit kérdeztünk, kente azt a tananyagot is. Fősulin már nem volt ennyire jó a tapasztalatom, ott csak ledarálta az anyagot a pali könyvből.
dec. 30. 21:08
 28/35 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, te mennyiből élsz, ha szerinted a 350 sok fizetésnek?
dec. 31. 16:19
 29/35 A kérdező kommentje:

280-at kepok most, de jövőre emel egy 20-ast a főnök, plusz még egy 20-ast mert megvan, hogy 5 éve már ott vagyok.

De amúgy az durva, hogy itt valaki azt írta, hogy nagyon kevés a fizetése, majd leírta, hogy 900 ezret keres. Ez baromi sok. Ebből szerintem egy 2, vagy akár 3 gyerekes család simán kijön.

dec. 31. 18:47
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

22-es vagyok. Nekem nettó 950 a bevételem havonta. 230 megy el a kajára, albira, számlákra. Ebben annyi extra van, hogy fizetem a streaming oldalakat és a diákhitelt.

Szerencsém van, hogy ennyit keresek, mert nincs lakásom. Ha valaki lakást akar, az mégis hogyan vegyen? 5-6 évig gyűjteni kell, ha nem több évig. De jó lenne néha nyaralni, hobbira költeni.

dec. 31. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!