Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Még mindig azt mondják a...

Még mindig azt mondják a tanárok, hogy kevés a fizetésük?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagy vita volt, mert sok tanár keveselte a fizetését.

Nem érint a dolog, nem tudom, hogy mennyit kaptak, de most láttam egy cikket, és utána is olvastam, és most egy kezdő vagy gyakorló tanár hazavisz havonta bő 350 ezer Ft-ot.

Ez szerintem nem kevés.

... Persze biztos van akinek kevés, de bár kapnék én ennyit.

dec. 29. 15:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
82%

Ezért is írom, hogy az a 350 nagyon nem sok.. a magyarok hozzá vannak szokva ehhez, hogy kevéss a fizu, sose lesz lakásuk, mindig nézzük az árakat, drágább nyaralások szinte soha nincsenek.

Viszont egy átlagos magyarnak is kéne 500-600kt keresnie, ez a szomorú, hogy ebbe sokan nem gondolnak bele. (Még az sem olyan sok pénz)

dec. 29. 18:33
 12/35 anonim ***** válasza:
52%

Nem sok közgazdaságtani ismeretre vall ez az elképzelésed. Az árszínvonal igazodik az általános jövedelmi szinthez. Ha mindenki keresne 800ezret, akkor mindennek annyival magasabb lenne az ára, hogy pont ugyanúgy nem tudnának belőle albérletet/lakást/bármit fizetni.

Akkor tudsz jól élni (ami nálad mondjuk a lakásvásárlást jelenti), ha jobban keresel, mint a tömegek. Nem az abszolút összegek érdekesek, hanem a relatív összegek. Továbbá mindenkinek egyéni felelőssége érvényesülni, felemelkedni, teljesen értelmetlen az állam felé kereset elvárásokat megfogalmazni a semmire fel.

dec. 29. 18:49
 13/35 anonim ***** válasza:
34%
Ha annyira jó, akkor miért nem leszel talár ennyiért?
dec. 29. 19:13
 14/35 anonim ***** válasza:
55%
Azért mert telhetetlenek.
dec. 29. 19:21
 15/35 anonim ***** válasza:
37%
350.000Ft nem nagy fizetés. Sajnálom, de baromi kevés. Gyakornok koromban kerestem ennyit. Nettó 480-500 alatt fixen nem dolgoznék a mai árak mellett.
dec. 29. 19:25
 16/35 A kérdező kommentje:

Amerikában nagyon nincs saját lakása senkinek. De most már a németeknél is kezd divatba jönni az albérlet.

Amúgy nagyon meglepő, hogy kb. az ország fele, de legalább az egy harmada 180-200 ezret keres, de sokan itt okosodnak, hogy a 350 mennyire kevés.

Hallod fiacskám?! Vidéken nem 150 meg 200 ezer egy albérlet.

H faluban azt mondanád az embereknek, hogy mindenki kap 350-et aki 8 órában rendesen dolgozik kb. sírva ölelnének meg!

Ébredjél már fel!

Az meg egy vicc, hogy a tanárok kezében van a jövő.

4 suliból összesen kb. 3-4 normális tanárom volt. SEMMIT nem tanítottak. Én magam tanultam meg mindent.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy alapból 6-7 órája van egy tanárnak szünetekkel együtt és ott a nyári szünet. Akkor munka nincs, de pénz van!

dec. 29. 21:41
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
A nyári szünetben veszik ki a szabikat. Nem tudom feltűnt-e, de nem nagyon látsz tanárokat random év közben utazgatni
dec. 29. 21:58
 18/35 anonim ***** válasza:
70%
Az átlagbér is 432ezer forint. Szégyen, hogy a tanárok még ezt sem kapják meg. Persze vannak szar tanárok, ahogy minden foglalkozásban van nem oda való. Ma már csak a nagyon elhivatott megy tanárnak, de az magán suliba megy tanítani, illetve az aki csak oda tud menni, mert sajnos ma már bárkit felvesznek.
dec. 29. 22:06
 19/35 anonim ***** válasza:
29%

18

Tehát a semmiért minek fizessünk többet?

dec. 29. 22:14
 20/35 anonim ***** válasza:
92%

11-es vagyok. Vidéken kb 250k az átlag fizu és 70-80k egy albi. Az élelmiszerek nem olcsóbbak, sőt.. egy falusi kisboltban 20-30%-al drágább is lehet egy termék. Ugyanott van az ember..

A tanárok kezében LENNE a jövő. De szar az oktatás, kevés a fizu...

Te nagyon ügyes vagy, hogy mindent egyedül tanultál meg, de az oktatás minősége tükrözi az adott ország műveltségét is.

"Amerikában nagyon nincs saját lakása senkinek. De most már a németeknél is kezd divatba jönni az albérlet."

Igen, csak az albérlet mellett marad elég pénzük másra is. Hosszútávon nem jövedelmező ilyen kevés fizetés. Ha neked elég ennél kevesebb is, hát legyen. Én szeretnék lakást venni, támogatni a szeretteimet, utazni, szórakozni, nekem nem elég a 350k. Ez is szubjektív. De soknak biztosan nem mondható ennyi fizu.

dec. 29. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!