Eljutunk egyszer oda, hogy kevésbé lesz ilyen szigorú a felvételi, ha már egyszer ekkora hiány van ezekből a szakmákból?
Tanító és óvodapedagógus csak akkor lehetsz, ha tudsz énekelni, kisgyermeknevelőnél ének nem kell, de minimális beszédhibád sem lehet. Erre van alkalmassági, ha ott elbuksz, akkor nem kezded el az egyetemet. Ha átmész, akár felülvizsgálattal, akkor sem biztos, hogy elvégzed, mert lehet, hogy nem tudsz eleget fejlődni határidőre és megbuksz a vizsgán.
Szerintem lehetne kevésbé szigorú ez, ha érthető a beszéded, akkor már át kéne engedni, majd képzés alatt javítani, amennyire csak lehet, az ének dolgot meg eltörölni, valamennyire mindenki tud, ha nem extra hamis, az jó lesz a gyerekeknek.
Hiány van ezekből a szakmákból, mert kevés a fizetés és nagy a felelősség, de így simán van, hogy valaki tényleg szívvel lélekkel csinálná, de ilyenek miatt bukik a dolog.
Azért van hiány, mert alacsony a fizetés.
Szerintem nem szabad lazítani, mert nem az a lényeg, hogy bárki taníthasson, hanem fontos a megfelelő munkaerő. Gyerekek a hallott beszéd alapján tanulnak, nem szabad beszédhibásan tanítani.
Ezt én is kérdeztem már.
Volt egy cikk az Edulinen, hogy az óvodapedagógus, bölcsődei gondozó szakra a jelentkezők mintegy 60 százaléka nem kerül be a képzésbe.
Úgy gondolom, ezeknél a képzéseknél sokkal inkább a személyiség számít, meg az egyéb képességek, amiket a kérdező is felsorolt és nem az,hogy hányas érettségije van magyarból meg történelemből.
Ezeknél a képzéseknél nem kellene az érettségi eredményét nézni, hanem kellene felvételi alkalmassági teszt.
"Tanító és óvodapedagógus csak akkor lehetsz, ha tudsz énekelni"
eszembe jut áginéni kornyikálása :D
hát nem tanultunk meg tőle énekelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!