Kérhetem a fizetésem készpénzben történő kifizetését, az eddigi átutalási rendszer helyett?
- CIB-nél Eco számlacsomag, ha erre utalok magamnak havi minimálbért, akkor nincs számlavezetési díj. (Innen küldöm is tovább kártyás vásárlásként Revolutra vagy a Kincstárba) (A CIB-es bankkártyának van egy éves 6522 ft díja)
- Raiffeisen-nél Premium számlacsomag, kb 500 ezer havi jóváírás esetén full ingyenes számlavezetés, bankkártya, kp felvét, átutalás 1 millió forintig.
- Unicredit-nél Partner Prestige, 600 ezer havi jóváírás esetén ingyenes a számlavezetés, az átutalás korlátlanul és a készpénzfelvétel korlátlanul, ingyenes mastercard gold bankkártya és hitelkártya is, mindkettőben utasbiztosítási fedezet meg egyéb kedvezmények.
- Revolut-nál ingyenes alapcsomag. Nincs számlavezetési díj, bankkártya díj, ingyenes az átutalás forintban és euroban is. A devizakonverziók kezdetben itt nagyon olcsók voltak de időközben sokat drágult. Már találtam olcsóbb alternatívát erre a célra.
Wise is teljesen ingyenes, semmit nem vonnak le, sőt még kamatot is fizetnek a tárolt pénz után, minden hónapban (nem sokat, de fizetnek).
Én is gondolkodok azon, hogy a hagyományos bankszámlám megszüntessem, röhejes, hogy nekem kell minden szarért fizetnem (utalás, pénzkivétel, havi díj, kártya díja), mikor ÉN parkoltatom a SAJÁT pénzem a banknál. NEKIK kellene fizetniük, hogy használják a pnézem és nem fordítva.
"A készpénz a csalás, a bűnözés és a fekete gazdaság alapvető kelléke."
Ekkora ostobaságot!
Még a közigazgatásban is van készpénzes bérfizetés bizonyos esetekben, pedig köztudott, hogy ott eleve "kötelező a bankszámla fenntartása".
Nem mindenki lakik a fővárosban, ugye azt tudod? Van, ahol még bolt sincs, nemhogy bankautomata, vagy internet utalgatni. Jön a pékárus autó (hentesautó), ahol nem tudsz bankkártyával fizetni, mert nincs térerő a térségben. Hogy' oldod meg te rendkívül okos? Nyilván készpénzzel. Ahhoz, hogy készpénzed legyen pedig 20 kilométert kell utaznod a városba, mert ott van a bankautomata.
Valószínűleg az ilyen helyen lakók nagy százaléka készpénzben kapja a fizetését.
Azzal a másik ostoba felvetéssel pedig ne gyere, hogy költözzenek el onnan. Köszi!
"A készpénz a csalás, a bűnözés és a fekete gazdaság alapvető kelléke."
Ez így igaz. Ha nem te csalsz vele, akkor felhasználnak hozzá téged, lásd a boltban kp-val fizetsz és nem ütik be a kasszában. Ez csalás, adócsalás. Rendkívül elterjedt ez, szóval a kp használattal ezt segítjük el. Egyéb csalások, bűnözési formák pedig mindenki fantáziájára bízom.
Ha elmegyek a boltba és fizetek 15 ezer forintot, akkor a kasszás nem üti be a gépbe, onnantól kezdve azzal a pénzzel, Ő hogyan tud elszámolni??!!
Akkor mit csinál készpénzzel, zsebre vágja?
24-es, ezt még is hogyan gondoltad??
Amikor benzinkúton voltam éjszakai műszakban akkor a következő volt a módszer:
Vettek valamit a shopban, amit külön kaszába ütöttünk fel. Ha el tudtuk kerülni a blokk kiadást, akkor a tétel ment a vv-be.
A vásárló persze fizetett készpénzzel.
Műszak vége előtt osszeirtuk mit vásároltak az éjjel, egyikünk kimenet az akkor még 0-24-es Tescoba és megvette a termékeket.
Ezt visszaraktuk a polcra, a különbözetet e Tesco ex a kút árak között, pedig hazavittuk készpénzben.
25:
Sok helyen gyakorlatilag elvárás, hogy minden nap végén legyen be nem ütött kp-s bevétel. Ha leleményes az alkalmazott, akkor igen, elrak belőle, de egyébként meg le kell adnia a főnökének. (Nyilván nem multiról beszélünk, hanem kis üzletekről, de úgy látom, hogy a benzinkutakon is megy ez :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!