Kérhetem a fizetésem készpénzben történő kifizetését, az eddigi átutalási rendszer helyett?
Igen kérheted, a munkáltatónak meg kötelesége ezt a kérésedet elfogadni.
Bizonyára lesz belőle egy kisebb szájkarate a HR-el, mert nekik az már macera, ha minden hónapban neked kell egyedül oda adni a fizetésedet készpénzben, de jogszabály ezt nem tiltja.
Nekem is van egy kollégám aki már lassan 4 éve készpénzbe kapja a fizetését, mert Ő így kérte. Kicsit érdekes figura a kollégám, mert mindent kifizetését készpénzben oldja meg.
Egy jótanács, valamilyen jó kis történettel álljál elő, hogy miért is szeretnéd készpénzbe kapni a fizetésed, mert ez lesz az első kérdése a HR-nek.
Jajj kérdező... 🤣
Olyan kis buta vagy.
Annyit fűznék hozzá, hogy sajnos nem lehet már mindenhol készpénzzel fizetni. Pl... Vidanetnél személyesen lassan 2 éve, csak kártyával lehet fizetni, nem hajlandoak készpénzt elfogadni. De a vodafone-nál is voltak ebből problémák nekem.
Az igazság az hogy egy készpénz menetes világ felé tartunk, megpróbálják kiszorítani a készpénzt a gazdaságból, amennyire csak lehet.
Én is jobban szeretek készpénzzel fizetni, bankkártyát havonta 2 alkalommal használok.
Lehetséges hogy csak időt nyersz azzal, hogy KP-ba kapjad a fizetésedet, simán eltudom képzelni, hogy ezt is megszűnteti az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!