Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérhetem a fizetésem készpénzb...

Kérhetem a fizetésem készpénzben történő kifizetését, az eddigi átutalási rendszer helyett?

Figyelt kérdés

dec. 28. 11:09
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Kérheted
dec. 28. 11:14
 2/27 A kérdező kommentje:
A kérdésből kimaradt, hogy törvényesen megtagadhatják a készpénzes kifizetést?
dec. 28. 11:19
 3/27 anonim ***** válasza:
81%
Nem tagadhatják meg
dec. 28. 11:22
 4/27 anonim ***** válasza:
37%
Hogy jogilag szabályosan meg lehet-e tagadni azt nem tudom, de ha nálam valaki ezt kitalálná, bár más indokkal de hamar érzékeny búcsút vennénk. Nincs pénztár, nincs készpénzforgalom, nem kis tortúra lenne egyvalaki hülyesége miatt külön bankba szaladgálni. Szerintem ne erőltesd a dolgot, mert kibacnak a cégtől a végén.
dec. 28. 11:31
 5/27 A kérdező kommentje:
4. Van készpénz használat a cégnél, ennél fogva max. egy kicsivel több pénzt kell felvegyenek a bankból, csak miattam nem kellene külön oda menniük.
dec. 28. 11:38
 6/27 anonim ***** válasza:
86%

Igen kérheted, a munkáltatónak meg kötelesége ezt a kérésedet elfogadni.

Bizonyára lesz belőle egy kisebb szájkarate a HR-el, mert nekik az már macera, ha minden hónapban neked kell egyedül oda adni a fizetésedet készpénzben, de jogszabály ezt nem tiltja.

Nekem is van egy kollégám aki már lassan 4 éve készpénzbe kapja a fizetését, mert Ő így kérte. Kicsit érdekes figura a kollégám, mert mindent kifizetését készpénzben oldja meg.

Egy jótanács, valamilyen jó kis történettel álljál elő, hogy miért is szeretnéd készpénzbe kapni a fizetésed, mert ez lesz az első kérdése a HR-nek.

dec. 28. 11:42
 7/27 A kérdező kommentje:
6. januártól növekvő banki költségek, az amúgy is adózott fizetésnél, a 150eFt feletti automatás kivét illetéke (banki lenyúlás), a készpénz, mint az egyik személyes szabadság védelme, évente 25-30 alkalommal ATM-hez történő kajtatás.. Plusz előny még, hogy a kevesebb pénzforgalmi SMS-nek köszönhetően alacsonyabb banki költségek lesznek. Kápével bárhol tudok fizetni, ahol meg csak kártyával lehet, azok széles ívben el lesznek kerülve.
dec. 28. 11:54
 8/27 anonim ***** válasza:
75%

Jajj kérdező... 🤣

Olyan kis buta vagy.

dec. 28. 12:25
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Annyit fűznék hozzá, hogy sajnos nem lehet már mindenhol készpénzzel fizetni. Pl... Vidanetnél személyesen lassan 2 éve, csak kártyával lehet fizetni, nem hajlandoak készpénzt elfogadni. De a vodafone-nál is voltak ebből problémák nekem.

Az igazság az hogy egy készpénz menetes világ felé tartunk, megpróbálják kiszorítani a készpénzt a gazdaságból, amennyire csak lehet.

Én is jobban szeretek készpénzzel fizetni, bankkártyát havonta 2 alkalommal használok.

Lehetséges hogy csak időt nyersz azzal, hogy KP-ba kapjad a fizetésedet, simán eltudom képzelni, hogy ezt is megszűnteti az állam.

dec. 28. 12:27
 10/27 A kérdező kommentje:
9. Ha kellően sokan kiállnak a készpénz védelme mellett, legalábbis lassítani lehet a folyamatot. Intő jelként gondoljunk csak a kanadai kamionos tüntetésre és arra, hogy azt milyen módon fojtották el...
dec. 28. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!