Miért csinálják azt velem, hogy ünnepek elött felmondanak?
Csak veled.
Velem soha nem történt ilyen, sőt semelyik rokonom, barátom ismerősömtől nem hallottam ilyet hogy az ő munkavállalói életükbe tendencia lett volna ez.
"Minden éven karácsony előtt veszítem el az állásom."
Nem lehet, hogy ez inkább az év végével függ össze? Lehet, hogy akkor csinálnak egy értékelést, hogy ki hogy teljesített az évben. Vagy így spórolják meg a kollektív szerződésben szereplő éves plusz juttatást.
Múltkor beszélgettem egy csajjal. Nem tudom, hogy pontosan hol dolgozott (valami egyszerű operátori meló) csak mesélte, hogy munkaerőközvetítőn keresztül dolgozott ott. És általában év vége fele kevesebb a termelés ezért a cég a saját alkalmazottait tartja meg a közvetítősökre meg nem tart igényt. Január végén vagy február közepén meg általában újra kér a közvetítőtől melósokat, így ilyenkor ő is visszamegy oda dolgozni. Addig meg munkanélkülire szokott menni.
Én nem is tudom hogy lehet így élni. Gondolom nem kereshet valami jól egy ilyen melóval és ha ilyen sűrűn megy munkanélkülire gondolom onnan se kaphat valami sok pénzt a munkanélküli időszakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!