Melyik napokat fogja kifizetni a munkáltató?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy: 11-én kezdtem az új munkahelyemen. Ha jól tudom, akkor a fizetésemet így decemberre napi bérben fogják számolni. Ha jól tudom, hogy akkor erre a hónapban 14 napi fizetést fogok kapni? Dec. 11, 12, 13, 14(munkanap szombaton) 16, 17, 18, 19, 20, 23, 25, 26, 30, 31? Vagy rosszul tudom? Ha rosszul, akkor valaki kitudna javítani? Köszönöm.dec. 17. 23:09
11/13 anonim válasza:
A havi fix bért időarányosan fogják számfejteni, mivel nem teljes hónapban áll fenn a munkaviszonyod, hanem hónap közben kezdődött. Lényegtelen a ledolgozott nap, mivel nem órabéres vagy. Ami számít, az a túlóra (már ha van), továbbá a munkaszüneti napon végzett munka (már ha van). Ezek nyomhatják meg a fix bér összegét, egyébként alapból teljesen mindegy, hogy havonta hány munkanap van egy hónapban, a béred mindig ugyanannyi lesz. Ezért hívják havi fix bérnek.
12/13 anonim válasza:
tényleg ennyire napról napra élnek emberek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!