Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köteles kifizetni a munkáltató...

Köteles kifizetni a munkáltató az ünnepnapot ha nem dolgoztam?

Figyelt kérdés

05.29 hétfőn Pünkösd hétfő volt, így nem kellett bemenni dolgozni.

Másik munkahelyemen ilyenkor is kaptunk fizetést aznapra, de az új munkahelyemen nem.

Kötelező kifizetniük vagy csak adható fizetés az ünnepnapra?

2023. jún. 7. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fix béres vagy órabéres vagy?
2023. jún. 7. 19:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Fix béres.
2023. jún. 7. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
Legjobb tudomásom szerint a bér az munkanapra vonatkozik. Ünnepnapi, éjszakai és hétvégi munkavegzes esetén x % pótlékot kell fizetnie.
2023. jún. 7. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

3-as vagyok. Kicsit kiegészítem amit írtam, mert lehet katyvaszos.

Szóval van a munkanap(átlag hétköznap). Ezekre a napokra kapod a fizetesed. 20,21 és 22 munkanaposak szoktak lenni a hónapok.

Ha ezen kívül kell dolgozni, akkor a pótlék/esetleg túlóra, ha úgy van megnyomja a fizut.

De külön ünnepnap nem kapsz fizut, ha nem dolgozol.

2023. jún. 7. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha fix havi béred van, akkor a havi béredet akkor is megkapod ha 22 munkanap van mondjuk júliusban, és akkor is, ha 19 munkanap van decemberben.

Mi van a munkaszerződésedben?

2023. jún. 9. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Kevesebb lett a fizetésed mint az előző hónapban?
2023. jún. 10. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!