Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova kell bejelenteni, ha a...

Hova kell bejelenteni, ha a munkáltató ünnepnapon akar dolgoztatni?

Figyelt kérdés

Sima gyári munka, nem készenlétis meg egyéb.

Úgy tudom ilyen jellegű munkavégzést nem lehet elrendelni ünnepnapon. Persze ígérgetnek bónuszt, de közel sem biztos, hogy megkapják a dolgozók... (Tavaly pl nem kapták meg a plusz pénzt, pedig dolgoztak augusztus 20.-án is)

2023. máj. 25. 09:29
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Beteget jelentesz.

Probléma solved.

2023. máj. 25. 09:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell bejelenteni, ugyanakkor érdemes bizonyítékot szerezni erről a kérésről.

Ennek birtokában megtagadod a munkavégzést, ha pedig bármiféle hátrány ér emiatt, akkor lehet hivatalos útra terelni.

2023. máj. 25. 10:21
 3/6 A kérdező kommentje:

Engem nem érint és nem is érdekel ki annyira ostoba, hogy miután átvágják még további ingyenmunkát végez azért, hogy a főninek új céges autója legyen 😅 csak gondoltam ideje fellépni az ilyen munkáltató ellen

Ebben az esetben rosszul tudom és lehet ünnepnapon is dolgoztatni akárkit?

2023. máj. 25. 10:29
 4/6 anonim ***** válasza:
23%
A nejednek.
2023. máj. 25. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:
69%
Biztos hogy nem mennék be. Azonnali hatályú felmondás, szevasz tavasz!
2023. máj. 25. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:
30%
Itt a gyk-án.
2023. máj. 25. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!