Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem találok munkát. Kezdek...

Nem találok munkát. Kezdek kétségbe esni. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Végigcsináltam egy alapszakot, de semmire se megyek vele. És ez az én hibám, mert nem képeztem közben magam. A szakmai gyakorlóhely is csak egy elfekvő volt, mert mást nem találtam hirtelen.

A végzettséget nem igénylő, betanított munkákhoz "túlképzett" vagyok. Letagadhatom a diplomát, de akkor mivel magyarázom a sok évnyi üres lyukat az önéletrajzomban? Még gyári melóhoz is kérik a CV-t. A másik dolog, hogy lassan gyárba se vesznek fel embert a környéken. A merci épp leállt. Az alájuk dolgozó cégek se fognak új munkásokért kapkodni.

B jogsim van, de mivel nincs autó, így nincs rutin se. Szóval mintha nem is lenne jogosítványom.

ma 00:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%

Raktárba, futárnak és gyárba mindig van felvétel.

Amikor olyan helyre jelentkezel ahol nem kérnek diplomát ne írd bele önéletrajzba.

Pár év tapasztalattal könnyebb lesz szakmába vágó munkát találni mint 0 kilométeresen még akkor is ha más területen dolgoztál.

Diploma után első munkának mentem egy évig komissziózni.

ma 12:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben vagyok én is, annyi különbséggel, hogy nekem még van munkám. De a cég döglődik és talán a következő évet kihúzza még valahogy, aztán szinte biztosan becsődöl.

Ha innét mennem kell, akkor nem találnék munkát. Van egy semmiétrő alap diplomám ("büfé szakos" fos), nincs releváns szaktudásom és emiatt a munka tapasztalatom sem ér semmit.

Anno próbálkoztam lelépni másik helyre, helyekre, de sehova nem kellettem. Instant kukázzák az önéletrajzom és ha jön is válasz az többnyire az lesz, hogy nem felelek meg a munkahelyi elvárásoknak... KOnkrétan az OPERÁTORI és sima raktárosi vagy bármilyen betanított szar melós elvárásoknak nem felelek meg szerintük.

A diploma letagadása jó opció lehet amúgy, viszont a lyuk érdeklni fogja őket ,ezt elhihetitek. Főleg ha az ember jó nevű középiskolában végzett, elég furcsa, hogy utána pont egy egyetemi alapképzési időnyi lyuk tátong az önéletrajzba. Erre bármilyen rtardált HR-es rájön elég könnyen.

ma 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!