Nem találok munkát. Kezdek kétségbe esni. Mitévő legyek?
Végigcsináltam egy alapszakot, de semmire se megyek vele. És ez az én hibám, mert nem képeztem közben magam. A szakmai gyakorlóhely is csak egy elfekvő volt, mert mást nem találtam hirtelen.
A végzettséget nem igénylő, betanított munkákhoz "túlképzett" vagyok. Letagadhatom a diplomát, de akkor mivel magyarázom a sok évnyi üres lyukat az önéletrajzomban? Még gyári melóhoz is kérik a CV-t. A másik dolog, hogy lassan gyárba se vesznek fel embert a környéken. A merci épp leállt. Az alájuk dolgozó cégek se fognak új munkásokért kapkodni.
B jogsim van, de mivel nincs autó, így nincs rutin se. Szóval mintha nem is lenne jogosítványom.
Írj ki egy kérdést a gyakorira, ahol azt azért nem mondod meg hogy pontosan mi a szakmád..:D
Ja, hogy ez megtörtént… jobb ötletem nekem sincs így.
(Másik profilról írtam véletlen)
Legkésőbb februárig halogathatom a munkába állást.
Nagyon nehéz lesz, diploma se sokat segít.
Egyáltalán nem kell megmagyarázni a lyukat a cv-be. Szerinted aki full pályakezdő, az mit ír bele? Segítek, semmit.
Egy dolgot fogadj meg, ne mutass többet sehol, annyit várjanak el tőled, amennyit a pozíció elvár.
Nyugodtan letagadhatod a diplomád. CV-be meg hazudhatsz is.
Fiatal vagy, bárhová mehetsz dolgozni. Sokan míg nincs más étteremben dolgoznak, vagy gyárban. Gyárban is van több pozi, nem feltétlen kell megcélozni egy legaljábbat.
Legyen először is önbizalmad, szerintem ez a legfontosabb itt most.
Ha elvégezted a mérnök infót akkor biztosan nem vagy egy hülye gyerek aki csak valami gyári szalag munkára vagy étel futárnak lenne jó.
Keress szakmai munkahelyet. Első körben szerintem nem a fizetés a lényeg hanem, hogy legyen szakmai tapasztalatod bármi.
Te tudod mi érdekel informatikán belül, lehetőleg olyan téren keress.
Igazából első körben ha ennyire nincs önbizalmad akkor bármi jó ami szakmai, amit később be tudsz írni cvbe, hogy igen itt ezt meg ezt csináltam.
Persze hazudhatsz is, az nem tudom hogy működik, én sose tettem, mindig őszinte voltam az önéletrajzban, az is bele van írva, hogy jártam mérnök infóra de nem végeztem el.
Mégis van munkám amit nagyon szeretek és én elégedett vagyok a fizuval is (br 1m környéke és rengeteg egyéb béren kívüli)
FŐSZABÁLY:
Akinek nincs munkája, annak napi 8 órában munkakereséssel kell foglalkoznia.
"A végzettséget nem igénylő, betanított munkákhoz "túlképzett" vagyok. Letagadhatom a diplomát, de akkor mivel magyarázom a sok évnyi üres lyukat az önéletrajzomban?"
Ez csak kifogás. Senkit nem érdekel, hogy mi nincs az önéletrajzodban. Az érdekli őket, hogy mi van benne. Plusz a fotód (...a bőrszíned miatt...) és a helyesírásod.
Ha más nincs, akkor futárnak bármikor el tudsz menni, a wolt és a foodora tárt karokkal vár. Közben tudsz munkát keresni. Sőt, futárként be tudsz jutni munkahelyekre is, tudsz érdeklődni az ottani helyzetről, gyakran rendelnek HR-esek, döntéshozók, cégvezetők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!