Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkáltató nem fizet?...

Ha a munkáltató nem fizet? (Fuvarozás)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy fuvarozócég, a szokásos minimálbéres bejelentés + különböző (gondolom adómentes) bónuszok.

A szerződésemben csak a minimálbér van feltűntetve, meg a nyolc órás bejelentés, illetve a tényleges bért napidíjban adják/adnák.

Na már most nekünk ott a tachográf, ami szigorúan szabályozna minket alapesetben. Ugye nem enged többet dolgozni/vezetni, mint ami az 561/2006EK-ban le van írva. Itt a nyolc óra bejelentett munkaidő alapból bukó, mert a tachográf 15-t enged dolgozni, amit általában el is várnak.

Történt, hogy bevallaltam pár darab plusz munkát még a 21 munkanap mellé (tacho szabályozatlan uzemmód - melyre akkor annak használatakor jogosult voltam /mentességek/ - - francokat, ki hiszi el😂 szóval a beleegyezésükkel bevállaltam. )

Majd mikor jött az utalás, a hölgyemény közölte, hogy mit is képzelek magamról, ők aztán ki nem fizetik ezt, kB még pofán is röhögött.

Na most az az pénz egy elég jelentős összeg, főleg így karácsony előtt.. Valaki volt már hasonló cipőben?

Hogy sajtoltátok ki belőlük azt a pénzt,amiért jogosan megdolgoztatok?

Vagy ha sehogy nem lehet, hogy szívassam meg őket? Nem szeretném annyiban hagyni a dolgot.

dec. 10. 19:23
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Aki feketén dolgozik, az így jár, ez a tanulópénz
dec. 10. 19:39
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Próbálkozhatsz velük fenyegetőzéssel. De nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen kvázi bűnszervezetek már fel vannak készülve az emiatti súrlódások kezelésére, és több tapasztalatuk van benne, mint neked abban, hogy mik a lehetőségeid a jogaid érvényesítésére.

Illetve így hogy te eddig eltetted a borítékos pénzt, te is részese voltál a játéknak, te is megütheted a bokád.

Ha teheted gyorsan szabadulj meg tőlük, mondja fel, és vissza se nézz. Aztán ha nagyon akarsz valamit csinálni, küldj a NAV felé egy közérdekű bejelentést, hogy ilyen törvénytelen dolgok zajlanak a cégnél.

dec. 10. 19:47
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
vagyis belementél a csalásba a feletteseddel együtt, aki amúgy is csaló és mikor a csalót átveri a másik csaló, a csalónak áll fentebb. Így jársz ha csalóval próbálsz üzletelni.
dec. 10. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
26%
Szippants le üzemanyagot a járműjükből
dec. 10. 20:19
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

"A szerződésemben csak a minimálbér van feltűntetve"

Történet vége

dec. 10. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Úgy sajtoltam ki, hogy vittem a szerződést és tachot lobogtatni, hogy márpedig több jár.

Morogva de kifizették.

dec. 10. 23:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

De nem st22 ugye?

DE kapsz

-napidijat adomentesen

-uzemanyag megtakaritas

-km penz

-jutalom

Ebben benne van minden!

St22 is tavaly netto 700-at vallott be, iden 1 milla korul kapnak az alkalmazottjai.

dec. 10. 23:20
 8/8 anonim ***** válasza:
77%

Azert meg ne varj kulon penzt, ha megkovetelik, hogy ki legyen vezetve a vezetesi idod.

Lacika is megmondta, menni kell!

dec. 10. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!