Ha megkérdezik a fizetési igényt, mennyit mondják?
A hirdetés főoldalán ez szerepel:
Nettó 300-600 ezer/hó
A hirdetésre kattintva pedig ezt írják:
Megegyezés szerint 400-500-600.000.-Ft/hó teljesítmény és munkavégzési színvonallal egyezően.
Kedden megyek interjúra, amikor megkérdezik, mit válaszoljak?
Vagy mi alapján dönthetik el, hogy kinek mekkora összeget ajánlanak?
nettós állásajánlatok alapból felejtősek, és azért behatárol egy célcsoporot akik viszont csak ezt értik meg
általában +50%-ért érdemes céget váltani, ha nincs állásod, vagy nem is volt még soha, akkor lőj középre +20%, engedj 20%-ot és meg fogadd el amit kínálnak és kész
Nettó dolog nekem is gyanús. Mindig bruttóba adj meg fizetési sávokat, a cégnek semmi köze hogy neked van -e adókedvezményed vagy sem.
Másrészt ha kiírják ennyire a sávot akkor nem vagyok benne biztos, hogy meg fogják tőled kérdezni, főleg ,,teljesítmény és munkavégzési színvonallal egyezően.
" miatt.
"Azért +50% egy csomó pozícióban nem reális."
akkor meg minek vált az ember
Hagyjuk már ezt a gyanús, ha nettót kérnek dolgot. Tőlem is nettót kértek anno, diplomás, szakértői poziban. Megadtam a nettó bérigényemet, ők ez alapján kiszámolták a bruttót és arra jelentettek be, kész. Ha élnék bármilyen adókedvezménnyel, annyival több lenne az a nettó. Ők ezt nem forszírozták egyáltalán, nem arra játszottak, hogy akkor majd annyival kevesebbet kell nekik fizetni, mert adókedvezménnyel együtt jön ki, amit kértem. Pedig egyébként nő vagyok, harmincas, simán benne volt a pakliban, hogy van pl. gyerekem, akikre kaphatok kedvezményt (van is, kettő, de az apjuk veszi igénybe az adókedvezményt, nem én. De ezt se kérdezte meg senki, csak a belépéskor a pótszabis papír miatt derült ki.
Szóval amúgy nem feltétlen problémás, ha nettót kérdeznek, egyszerűen csak az emberek többsége azzal könnyebben számol, ezért úgy kérdezik.
#8 Túlbecsülöd a magyar KKV kat. Simán vannak olyanok akik nem jelentenek be és szórakoznak az összeggel.
Persze napi szinten a nettó érdekel de az összes bérsáv bruttóban van kiirva szóval abszolút lényegtelen hogy az mennyi nettóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!