Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közalkalmazotti ügyintezoké...

Ha közalkalmazotti ügyintezoként másik helyre másik munjakörben de szintén ügyintézőkét dolgoznék akkor ugyanannyi lenne a bérem?

Figyelt kérdés

Mindkettő ugyanaz a közalkalmazotti kjt besorolásos.

Másik kérdés:

Mi a különbség (esetleg egyik többet fizet?)az alábbiak közt:

- közalkalmazotti jogviszony( fizetés :kjt szerint)

- kormányzati szolgálati jogviszony (kjt)

Ha mindenhol mezei ügyintéző mondjuk vki

dec. 4. 16:34
 1/1 anonim ***** válasza:

A közalkalmazottak esetében az alapfizetés ugyanannyi, de erre még rájönnek különböző pótlékok, attól függően, hogy milyen intézmény, meg, hogy hol van. Pl egy vidéki bölcsőde nem fog ugyanannyit fizetni, mint egy budapesti, mert sok olyan kiegészítés van, ami önkormányzat függő.

A másik a kormányzati szolgálati jogviszony (KIT) hatálya alá a közigazgatásban dolgozók tartoznak (minisztériumok, kormányhivatalok, központi hivatalok, tankerületi központok). Itt sávos bérrendszer van, ami a törvény végén mellékletben található. Itt a munkáltató dönti el, hogy az adott álláshelyen mekkora bért ad. Nagyobb a mozgástér. Bár hozzáteszem a közalkalmazott ismerősömnek annyi a nettó fizetése, mint nekem bruttó fizetésem (én Kit-es vagyok).

Van egy harmadik kategória a közszolgálati tisztviselők (kttv). Ide a helyi igazgatás, tehát az önkormányzati, polgármesteri hivatal dolgozói tartoznak. Itt illetményalap van, amitől szintén el lehet térni, attól függően, hogy mennyire van pénze az adott településnek.

Nem tudom, mennyire vagy előrébb ezzel, nem egyszerű dolog. Összegszerűen csak az adott munkahely tudja megmondani, hogy mennyi lenne a béred.

dec. 6. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!