Közalkalmazottak vagyunk.Áta-karnak minket helyezni másik munkahelyre ill.másik munka-rendbe ahol hétvégén is kellene dolgoznunk.Többen nem szeretnénk átmenni ill.hétvégi munkát sem vállalni.Rákénysze-ríthet a munkáltató ,hogy vállaljuk-el?
Ebben az országban? Minden következmények nélkül? Persze.
Másik közalkalmazott
Ne haragudj, de ilyen hely-es-írás-sal még az is megtiszteltetés számodra, ha 7/24-ben nyomathatod a melót.
Egy kicsit komolyabbra fordítva a szót:
Közalkalmazottnak lenni hivatás, - ha mást gondolsz erről, akkor érdemes más munka után nézni. -Mielőtt megmagyaráznád: én magam is az vagyok!
Ez nem kívánságműsor, - hogy mit szeretnél, hanem egy hivatás, amit vagy vállalsz teljes mellszélességgel vagy odébbállsz.
Ha megtehetik, ha nem, nem opcionális, hogy mi fog történni, amennyiben ebben a kötelékben szeretnél maradni.
Vagy alkalmazkodsz, vagy ennyi volt - számodra!
Konyhai kisegítő vagyok.
Az új munkarendben szinte minden hétvégén dolgoznunk kellene.Ez miatt vagyunk elkeseredve ugyanis mink is szeretnénk a hétvégéket a családunkal tölteni és nem a munkahelyen minimálbérért gürizni.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat.
Nem világos, hogy megmarad-e a közalkalmazotti státuszotok, illetve jogfolytonosan kerültök-e át. Ha azt akarják csinálni, hogy eléd teszik a felmondásotokat és a felvételeteket, hogy írjátok alá egyszerre, abba ne menj bele.
Ha nem maradtok közalkalmazottak, akkor az új munkahely állami vagy önkormányzati szerv? Mert akkor mérlegelendő előny, hogy be vagytok jelentve, pontosan jön az a kevés fizetés, és van táppénz. Magáncégnél ez nem egyértelmű.
Ha konyhai kisegítő vagy, valószínűleg nincs semmilyen használható végzettséged. Meglépheted, hogy felveszed a végkielégítést és lelépsz, de valószínűleg máshol nem csak hétvégén kell dolgoznod, hanem esetleg éjszaka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!