Mit tegyek, ha egy új vezető gyanakvó velem szemben?
Egy multicégnél dolgozom, második munkahelyem.
Nem sokkal miután bekerültem a céghez, kaptam lehetőséget,hogy egy újonnan induló területen dolgozhassak.A felettesemmel nagyon jól kijöttünk, kvázi együtt építettük fel a területet, folyamatokat...mindent.Emiatt rangidős vagyok.A rangidős poszt azért jár privilégiumokkal is, mint senior besorolás...stb
Sajnos a vezetőm felmondott (voltak nézeteltérései a külföldi felső vezetőkkel korábban is), átment másik céghez.Mi meg kaptunk egy új főnököt, de szakmailag nem túl kompetens.
Velem már most kötekedik:
-Hogy lehet ilyen fiatalon senior besorolású?
-Miért van jelentősen magasabb fizetésed, mint a többieknek?
-Hogyan van a munkaidőd nyilvántartva (a seniorok lehetnek kötetlenben , ha a felettes engedélyezi)
Mi köze a fizetésemhez meg a beosztásomhoz?Miért nézegeti ezt egyáltalán?
Pedig erre megvannak a válaszaidÉ
-Hogy lehet ilyen fiatalon senior besorolású?
-A Józsival együtt építettük fel a területet, folyamatokat...mindent.Emiatt rangidős vagyok.
-Miért van jelentősen magasabb fizetésed, mint a többieknek?
-Senior pozícióhoz magasabb fizetés jár mint nem seniorhoz. Ha a csapat többi nem senior tagjával hasonlítod össze a fizetésemet, az nem jelent semmit. Hogyan aránylik a fizetésem a másik osztályokon dolgozó, hasonló beosztású kollégákhoz képest?
-Hogyan van a munkaidőd nyilvántartva
-Józsival megállapodtunk, hogy ... és itt elmondod, hogy miben egyeztetek meg.
Ha rendesen megválaszolod a kérdéseket rájön, hogy nem talál rajtad fogást és majd abbahagyja.
2#
Ezeket mind elsütöttem már.
Ezt annyiszor kell megválaszolnod, ahányszor megkérdezi.
Attól, hogy kinevezték a főnököddé, még nem jelenti azt, hogy egy zsák krumplinál magasabb az intelligenciája. Én is dolgoztam nagy nemzetközi multinál, ez az egyik oka, hogy nem akarok megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!