Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT területen a tudás határozza...

IT területen a tudás határozza meg inkább a fizetést, vagy az, hogy mennyire csap le valaki az új lehetőségekre?

Figyelt kérdés

Közhely, de igaz, mindenki tudja, hogy általában a legnagyobb ugrást fizetésben úgy lehet elérni, ha valaki munkahelyet vált és különösen IT területen nagyon gyakori az, hogy valaki egyik cégtől átmegy egy másikhoz. Ismertem olyan szakembereket, akik már sok éve ugyanannál a cégnél voltak, ugyanazon a projekten, hatalmas tudást halmoztak fel, kb bármikor tudták mihez kell nyúlni, szóval messze értékesebbek voltak, mint az, akit újonnan vesznek fel, mégis lehet utóbbi néhány váltás után előbbre járt fizetésben.

Ezért gondoltam, hogy persze fontos a tudás, anélkül nem lehet sehol megmaradni, de igazából az, hogy ki mennyire tudja eladni magát vagy mennyi kockázatot vállal be egy-egy váltással, az ettől független. A fizetésre pedig lehet utóbbi van nagyobb befolyással. Meg legyünk őszinték senki nem tud mindent, igazából olyan gyorsan is változnak a dolgok, egy szeniorabb ember is azt mondta igazából a lényeg, hogy legyen kellő önbizalmad, jó kiállásod, egy szint felett már a kapcsolatrendszer segít valakit hozzá egy-egy pozícióhoz.

nov. 22. 15:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő.
nov. 22. 16:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
ITban egyszerűen menedzselned kell magad, ami azt jelenti, hogy nyilván ugrálni is kell, de nem mindegy, mikor és hogyan. Én pl most bevállaltam 10% fizucsökkenést egy új helyért, de itt olyan dolgokat tanulhatok meg, amiből ez mésőbb vastagon vissza fog jönni.
nov. 22. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem 3 fő komponens van:

- Tudás, nem feltétlen kell neked a legjobbnak lenned, de egy átlag feletti tudás már szép útra tud tenni.

- Kommunikációs készség/láthatóság. Fontos hogy más lássa hogy te jó vagy, legyen ez "köztudott". Emellett tudj másokkal együtt dolgozni, felmerülő problémákat proaktívan megoldani.

- Megfelelő pozícionálás, taktikus karrierlépések. Néha megéri a kevesebbet fizető opciót választani, ha az olyan tudáshoz juttat ami később visszahozza az árát. Plusz tudni kell időben továbblépni ha látod hogy stagnálsz pénz/tudás/rangilag.

Önmagába szerintem mindegyik kevés, lehetsz te 10x programozó, ha lehetetlen veled együtt dolgozni, vagy senki se tudja, hogy mennyi munkát végzel.

Lehetsz te jó kommunikátor, de ha nincs mögötte meg a képesség akkor nem biztos hogy megnyílnak az igazán jó lehetőségek előtted.

Utolsónál meg láttam példát mindkét végletre. Volt olyan ismerősöm aki akkoriban 3 év tapasztalattal, ugyanazon területen annyit keresett mint én a 0km emmel. Volt később olyan is aki pedig évente váltott a pénzért, majd olyan helyen ragadt ahol 0 fejlődési lehetőség volt, a HR esek meg dobták a CV jét amikor meglátták hogy 4 év alatt 4 munkahelye volt az illetőnek.

nov. 22. 22:57
 4/6 arpi1969 ***** válasza:
51%
fizetésemelés akkor van amikor konkréten már megvan az új helyed valahol máshol, és bejelented hogy lépsz le. Na akkor kapsz 30% emelést hogy maradj. ha nagyon jó munkatárs vagy, akkor dupláznak. Sőt még azt is megkérdezik, hogyhogy eddig nem kértél emelést, hiszen tudhattad volna hogy a többiek sokkal többet kerestek eddig is nálad?
nov. 26. 20:47
 5/6 arpi1969 ***** válasza:
51%
olyan is van amikor a főnök akinek több üzlete is van a sétálóutcában, de megbakná az anyját 20 forintért, itt nem lesz emelés, titokban sírni fog utánad, de végignézni ahogy elhagyod a forint zónát pár évtizedre
nov. 26. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Te valami kkv szokeveny vagy Arpi?
nov. 26. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!