Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az utazás nem számít bele a...

Az utazás nem számít bele a munkaidőbe? Azért nem jár fizetés?

Figyelt kérdés
Autószerelő vagyok egy logisztikai cégnél, rendes munkaidőben, hétfől-pénteking napi 8 óra. Eleinte többször behívtak hétvégére dolgozni, ha elromlott egy-egy kamion, volt olyan hónap is, hogy 16 órát dolgoztam szombat és vasárnap, és nem kaptam érte semmit. Vegül megelégeltem, és kijelentettem, hogy a jövőben csak nettó 10 ezres órabérért vagyok hajlandó hétvégén dolgozni. Tudomásul vették, aztán hónapokig nem is hívtak hétvégén, egész múlthétvégéig. Akkor németországban robbant le egy kamion, és szombat reggel hívtak, hogy sürgősen ki kellene menjek megjavítani. Ott az út szélén cseréltem féltengelyt 4 óra alatt, de az út oda-vissza 18 óra volt. Tehát szombat délelőtt 11 órakkor indultam, és vasárnap 9re értem haza, alvás nélkül. Mindezért csak a 4 munkaórát akarják kifizetni 40ezerért, mert a főnök szerint az utazás az nem számít munkának.

nov. 23. 17:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mikor dolgoznék egy percet is ilyen helyen.
nov. 23. 17:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben - ha a cég telephelyén dolgozol - akkor az utazás természetesen nem munkaidő.

Viszont ilyen esetben, amikor NEM a cég telephelyén kell dolgozni hanem kiküldetésben akkor bizony az. Sőt, a béren felül napidíj is jár rá és természetesen az utazás teljes költségét is téríteni kell a cégnek.

nov. 23. 18:09
 3/14 A kérdező kommentje:
Céges furgonnal mentem, úgyhogy utazási költség az nincs, csak elcseszetem vele 18 órát, meg a teljes hétgévém.
nov. 23. 18:16
 4/14 anonim ***** válasza:
10%
Alap, hogy csak olyan munkat vallalunk ami full ho-bol vegezheto.
nov. 23. 18:19
 5/14 anonim ***** válasza:
97%

#4: Sok sikert ehhez kamionszerelőként, bohóc...

Kérdező, #2 kb. mindent leírt. Mármint a szabályos így lenne. A gyakorlat sokszor ez. Annyi a tanulság, hogy a következő alkalommal előre szólsz, hogy milyen díjazással vagy hajlandó dolgozni.

Addig viszont kezdj keresgélni olyan helyet, ahol normálisan megfizetnek. Tapasztalt szerelőként, hacsak nem a világ végén vagy, akkor lesz rád kereslet

nov. 23. 18:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a cég ezer sebből vérzik.

-Eleve a hétvégi munkát köteles fizetni.Ráadásul pótlék is jár utána.

-Külföldi út.Az,hogy kimentél egy külföldi országba, az külszolgálatnak minősül.Napidíj jár érte, (2024-ben a törvényben meghatározott napidíj EU-n belül 60 euró), illetve külszolgálatnál az utazási idő is beleszámít.

Beszélj egy munkaügyes jogásszal és vidd munkaügyi bíróságra az ügyet.A munkaügyes jogász lehet nem fog örülni, mert kihívás nem lesz ebben az ügyben, gyakorlatilag meg is nyerte.

nov. 23. 19:02
 7/14 anonim ***** válasza:
22%

Nincs értelme bíróságra járkálni, mert:

- Ha kiscsíra dolgozó aki nem talál sehol máshol melót és kiszolgáltatott, akkor ne pattogjon mert utcára kerül.

- Ha nagymenő akkor talál máshol jobb melót és nincs értelme faxkodni.

nov. 23. 20:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Több dolog sem okés a munkahelyeden.

Hasonlónál nekem adnak napidíjat, utiköltséget, munkavégzésre emelt díjat, vasárnapra még emeltebbet, valamennyit utazásra és ha elejétől-végéig nem fér bele 14-16 órába fizetnek egy ottalvást.

Nagyjából egy heti fizut és kettő fizetett szabadnapot kapok ha szombat-vasárnap elküldenek két országgal odébbra.

Pontos számolást nem értettem de megmutattam egy munkaügyi tanácsadónak és egy pénzügyesnek is, azt mondták minden rendben, ezt így szokás.

nov. 23. 20:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"Beszélj egy munkaügyes jogásszal és vidd munkaügyi bíróságra az ügyet."

Nincs rá szükség. Ha a munkáltató szabálytalanul jár el, bőven elég a kormányhivatalokban található Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál panaszt tenni. Intézkedni fognak, ellenőrzés alá vonják a munkáltatót, és kötelezni fogják utólag a neked járó bér, ellátás rendezésére. Egy következő alkalommal már jelentős bírsággal sújták.

nov. 24. 06:08
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem eleget költöttél már nagyszerű főnöködre, inkább nézz rendes helyek után, CV és elmondás csak a pozitivumok, arra koncentrálva, hogy te miért vagy jó deal, és rendes bérigény, törvénytisztelő, kölcsönösen előnyös megállapodás mosolyogva forszírozása, hogy azonnal mondhass nemet, ne fuss hasonló utcába újra és újra.

Segíthet a keresgélésben, ha a mindenféle melóhely véleményezőket meg feketelistákat átbogarászod, még mapsen a véleményeket is, és ha már ott vagy, beollózhatnád inkognitóban a gondosan megkomponált írásodat az ottani tapasztalataidról, hogy ne kelljen már másnak is szívni a gyökérrel, már legalább ha rányomoz kicsit.

nov. 24. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!