Mi az oka,hogy elinflálódott a tudás?
Figyelt kérdés
Más szó nincs rá.
Például 15-20 éve, ha valakinek volt diplomája meg többet tudott angolul annál,hogy yes meg no, már volt egy igen jó állása, meg igyekeztek megtartani a munkáltatók ezeket az embereket.
Ha meg mérnök,informatikus volt az illető, még le is térdeltek neki.
Manapság, a diploma nem elég, b2-es szintű nyelvtudás nem elég.Meg, legyél tapasztalt is.
A mérnöki diploma sem olyan már, mint régen.De, az IT terület is kezd "lesüllyedni".
nov. 18. 22:09
1/8 anonim válasza:
Gondolom azért mert 15-20 éve nagyságrendekkel kevesebb embernek volt diplomája, beszélt angolul, aki mérnök vagy informatikus volt.
2/8 anonim válasza:
Hát mi, nyilván egyrészt pont ez, hogy ezekből a lepkefing tudású emberekből már Dunát lehet rekeszteni, másrészt a nagyon alja munkák meg kopnak ki folyamatosan, mert leváltják gépek, robotok, meg minden más technológiai vívmány, amiket azonban fejleszteni, üzemeltetni és karbantartani kell, ahhoz meg nem elég yes-no szintű biodroid.
3/8 anonim válasza:
Amit eddig megcsinált egy junior fejlesztő, azt most megcsinálja lényegében azonnal és ingyen a ChatGPT. Szóval nincs rájuk szükség. Majd lesz, ha a seniorok elkezdenek kiöregedni 20-30 év múlva.
4/8 anonim válasza:
Ez már 15-20 éve sem volt így. 30 inkább.
5/8 anonim válasza:
15-20 éve se volt elegendő a B2 szintű nyelvtudás. Csak akkor még behívták ezeket és többet tudtak felmutatni középszintnél. Hát őszintén én is magasabb nyelvtudással rendelkezem, de szerintem diploma nélkül esélytelen. Valami bunkó hívott csak fel. Ahonnan mindenki menekült. Pedig nekem bőven van munkatapasztalatom is nem csak tudás. Szóval én maradok vállalkozó. Egyébként programozókat se fizetik meg manapság, akármennyire hihetetlen. Többet keresnek az átlagnál jóval, de már nem olyan nagy pénzösszegekről van szó, mint régen.
6/8 anonim válasza:
Mindig az a tudás van megbecsülve, amire szükség van és nehéz pótolni. Angol nyelvtudás manapság már elég általános, ezért nem lehet vele kiemelkedni.
Egyébként a jó mérnök informatikusok még mindig meg vannak becsülve és átlag felett keresnek.
7/8 anonim válasza:
20 évvel ezelőtt még csak 5 milliárdan voltunk, most meg 8 milliárdan vagyunk
8/8 anonim válasza:
Azért inflálódott el a tudásod mert nem fejlesztetted magadat folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!