Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért akarják "lehúzni"...

Sokan miért akarják "lehúzni" a pályakezdő diplomásokat, miért látják el őket hülye tanácsokkal?

Figyelt kérdés

A kedvencem az,hogy jaj, első helynél nem kell nézni a pénzt, a lényeg a tapasztalatgyűjtés.

Na, ez egy ostobaság, lehető legrosszabb tanács.Kb minden motivációját, ambícióját,önbecsülését megöli az embereknek.

Nekem is ezt tanácsolták anno, de nem fogadtam meg, mert hülyeség.

Egy pályakezdő diplomásnak is kell lakbért fizetni, kell enni, kell öltözködnie.Meg azért nem ártanak az olyan "luxus" dolgok, mint utazás,szórakozás,fesztiválok esetleg saját kocsi.

Az meg nevetséges elvárás,hogy valaki diplomázás után is úgy éljen többedmagával, szobát bérelve , mint diplomázás előtt hallgatóként, amikor az érettségi volt a legmagasabb végzettsége.

Ennyi erővel minek diploma, ki lehet menni Londonba mosogatni, ott is "lakóközösségben" élnek sokan egy lakásban.

Ezt a hülye tanácsot, sajnos sokan megfogadják, emiatt is alacsonyak a pályakezdő bérek.Tehát, nem, nem megyünk el szotyi pénzért, akkor sem, ha pályakezdők vagyunk és még illatozik a tinta a diplomán.

Én azt szoktam tanácsolni,hogy annyi pénzért vállalja, amennyiből fenntudja magát tartani egy elfogadható színvonalon, azaz nem csilliókról van szó, a ló túloldalára sem kell átesni, de ilyen , vicces nettó 300 meg 350-es összegeket sem szabad elfogadni.

ma 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

"Tehát, nem, nem megyünk el szotyi pénzért, akkor sem, ha pályakezdők vagyunk és még illatozik a tinta a diplomán."

Aztán ebből szoktak lenni az önérzetes diplomás mamahotelesek, akik a szüleik pincéjében kommentelgetik egész nap a sirámaikat fórumokra, hogy Magyarországon diplomával sem lehet munkát találni.

ma 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Hogyha van lehetőséged válogatni, akkor egyetértek, de fél évig, évekig munkanélkülinek lenni, mert magasak az elvárások, nem tartom okos döntésnek.

Szerintem első pozíciónál nem feltétlenül a fizetés a legfontosabb része, inkább a szakmai fejlődés, aminek köszönhetően a jövőben magasabb bérigényed lehet.

Friss végzettként nagyon kevesen rendelkeznek olyan tudással, amiért versenyeznek a cégek.

ma 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Persze, szép és jó lenne ez az elmélet, cska ugye piacgazdaság van... Nem muszáj tudomást venni róla, lehet úgy is, ahogy #1 írja
ma 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem akarja lehúzni a pályakezdő diplomásokat. Csak egyszerűen el kell fogadnod ha csak egy papírod kb 0 releváns tapasztalattal akkor valószínűleg nem fogsz találni jó pozikat jó fizetésért(vagy nagyon sokáig fog tartani mire találsz de a mostani gazdasági helyzetben már ez sem reális). Én is pl most végeztem mérnökinformatikusként és mivel nem nagyon volt tapasztalatom ezért elvállaltam egy normálisabb kkv-nál egy devops pozit. A fizetés nem valami jó de ha pár év múlva állást keresek akkor több esélyem lesz a multiknál junior pozikra remélhetőleg jobb esélyeim lesznek mert már nem csak egy papírt tudok majd felmutatni.

Ez még mindig jobban mutat egy önéletrajzban mint az, hogy évekig munkanélküli voltam.

ma 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszönjük emese.
ma 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!