Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek, munkáltatók - ha...

HR-esek, munkáltatók - ha szoftverfejlesztő pozíciónál a jelölt a vártnál alacsonyabb bérigényt közöl (legyen az junior, medior, senior), akkor az számotokra intő jel, hogy alibi munkát keres csak az illető - ergó amint tud, váltani fog?

Figyelt kérdés

nov. 10. 21:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Persze ez engem is érint, én a vízszerelésen gondolkozom, hogy azt tanuljam ki..30 év múlva az se fog kelleni valszeg, de az kicsit több idő. :-D
nov. 11. 17:04
 12/17 anonim ***** válasza:
33%
Marhaságokat hordasz össze nagyüzemben. :)
nov. 11. 17:38
 13/17 anonim ***** válasza:
61%
12: szerintem sajnos jól mondja. Több lábon kell állni, több szakmához érteni, pláne, ha családod van. Én most nyelvet tanulok, mert ez túl pici ország, hogy minden értelmiségit ki tudjon szolgálni, nincs akkora kereslet, de a diplomások meg egyre többen lesznek. Teljesen más annak, aki már most 50 körül van, az valószínűleg már megalapozta a jövőjét így vagy úgy, és nem lesz szüksége váltásra. Viszont tény, hogy fogalmunk nem lehet, mi lesz 10-15 év múlva, ami biztos, hogy folyamatosan kell tanulni, 1-1 szabad hétvége belefér, de butaság azt a sok szabadidőt nem tanulással, képzéssel tölteni, még család mellett is..aki nem fejlődik, ki fog esni a piac szélére. Ha nem látnád, egy új gépkorszak küszöbén állunk, és még nem dőlt el, hogy ez nagyon jó lesz-e, vagy nagyon rossz. Nem vicces.
nov. 11. 18:33
 14/17 anonim ***** válasza:
40%
10: Te vagy az a troll, aki másik kérdése alatt azt ecsetelte hosszasan, mennyire nincs értelme programozónak lenni, mert AI már most is jobban csinálja? Nem unod még a hülyeségeid? Mi értelme ossze-vissza hazudozni, hogy milyen képzeletbeli munkát keresel?
nov. 11. 21:42
 15/17 anonim ***** válasza:
31%

1. a 300 nettó juniorként a piac leges-legalja, a legtöbben ennél többet keresnek az első munkahelyükön. Ismét csak elég megnézni a bérsávval posztolt álláshirdetéseket, nem örül ennyinek senki.

2. ha arra gondolsz, hogy az AI elveszi a programozók munkáját, hát, persze, sokmindent el lehet képzelni, de egyelőre nem létezik olyan AI, ami akár egyetlen junior fejlesztőt is kiváltana teljes egészében. Még csak a közelében sem vagyunk ennek. Jelen formájában azt mondani, hogy az AI elveszi a programozók munkáját olyan, mintha azt mondanád, hogy a tooling fejlődése a Borland Delphi óta mostanáig is elveszi a munkát, hiszen minimum 10x olyan hatékonyan tudunk dolgozni ma, mint 30 éve tudtunk.

Óva intenék bárkit, hogy az AI-ba vetett hitben anyagilag masszívan érdekelt emberek véleményére hallgasson a témában, mint az NVidia vagy az OpenAI fejesei, vagy az AI influenszerek. :) Linus Torvalds kb. összefoglalta a helyzetet: ‘90% marketing and 10% reality'

3. Aki szerint több, egymástól független szakmát lehet professzionális szinten elsajátítani egyszerre, arról instant lerí, hogy valószínűleg ő maga egyetlen szakmát sem ismer mélységében, mert tudná, hogy ez nem így működik.

4. Pont a programozó az a szakma, ahol nem kell erre a kis országra korlátozni magad, távmunkában nyitva áll az egész világ.

nov. 11. 22:50
 16/17 A kérdező kommentje:

14: összekeversz valakivel! Hol láttad ebben a kérdésemben és bármelyik hozzászólásomban, hogy olyat írtam volna, nincs értelme programozónak lenni? Mint írtam, még jópár évig biztosan lehet ezzel (aránylag) jól boldogulni, de mivel én is még a fiatalok táborába tartozom, közel sem tartom valószínűnek (szinte biztos, hogy nem), hogy 15 év múlva is még jó lehetőség lesz a programozás, ha egyáltalán mint szakma, ez még létezni fog, és nem fog teljes mértékben kizárólag az AI tanítására, algoritmusainak fejlesztésére redukálódni...hangsúlyozom, "csak" a szoftverfejlesztésről beszélek az IT-n belül. De sosem írtam olyat (ismétlem), hogy ne lenne értelme programozónak tanulni, sem itt, sem sehol máshol!

15: egyik pontoddal sem értek egyet..a 4.-es esetleg működhet, de csakis akkor, ha minimum (!) társalgási szinten beszéled az angolt (és sokszor a német is kell), továbbá már nem junior szinten vagy..és még akkor is csak ott tartunk, hogy a Föld összes kontinensének összes hozzánk hasonló + jobb kvalitású fejlesztőivel versenyzünk potenciálisan..hangsúlyozom potenciálisan, de ugye általában egy németországi Dev-es pozira nem 50-100 jelentkező lesz, hanem minimum ennek a tízszerese..tudom, mert próbáltam már, és egyelőre nem sikerült kijutnom, pedig se junior nem vagyok, angolt társalgási szinten beszélem, németet is majdnem úgy..nyilván a társalgási még mindig nem felsőfok..szóval kb. látom, mely pontokon kell fejlődnöm mindenképp..nagyon ki kell tudni emelkedni az átlagból, ha külföldre akar az ember dolgozni..persze, ha már senior valaki 5-10+ év tapasztalattal, akkor megint nagyságrendekkel könnyebb, főleg ha relatív jó nyelvtudás is még megvan..úgyhogy ez inkább a senioroknak jó, a külföldi piac..és addig el kell tudni jutni..

nov. 11. 23:07
 17/17 anonim ***** válasza:
71%

" a 300 nettó juniorként a piac leges-legalja, a legtöbben ennél többet keresnek az első munkahelyükön."

Nem egészen. Ha nem Budapesti cégnél kap állást az ember pályakezdőként akkor kb ez reális fizu amit adnak a vidéki cégek.

nov. 12. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!