Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit merjen kérni most egy...

Mennyit merjen kérni most egy junior szoftverfejlesztő?

Figyelt kérdés
Akik mostanában helyezkedtek el (elmúlt 1 évben) junior szoftverfejlesztőként, Nektek mennyi lett a fizutok? Léci írjátok meg azt is, mennyi munkatapasztalatotok volt előtte a területen, és persze léci azt is, ha még nem volt. Esetleg életkort is (30+ vagyok, és szeretném kicsit megnézni, mik a lehetőségei most egy "karrierváltásban" gondolkozónak). Tudom, hogy borzasztóan rossz már egy ideje a piac, elvileg a fejlesztők "Golden Are"-ja sosem tér már vissza, de érdekelne, akik tényleg benne vannak most (juniorok elsősorban, mert gondolnám a medior / senior kollégákat kevésbé érinti ez az egész), ők hogy látják illetve a fizetésük hogyan alakul, lejjebb ment-e a bérsáv, stb. - bármit írhattok, ami egy magamfajtának segítség lehet..testvérem is programozó, de ő már senior, tőle sok infót nem tudok kihúzni e téren. Előre is köszönöm Mindenkinek!

aug. 28. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
19%

Az egyéb kérdésekben???

3 kabátgombot...

aug. 28. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Annyit amennyit keresni szeretnél.
aug. 29. 10:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen területen? Mert az sem mindegy, hogy multinál, banknál vagy webfejlesztő. Milyen technológiával? Helyileg hol? Budapest, vidék vagy akár külföld?

Ez nem egy olyan kérdés, ahol megmondjuk, hogy nettó 400 ezer forint a junior fizetés.

Általánosságban elmondható, hogy saját projekt is sokat szokott számítani főleg junioroknál.

Én anno saját projektet küldtem be a jelentkezésem mellé kódnak. Nem volt a legprofibb kód, de látták, hogy nem összehánytam a kódot.

Mikor én jelentkeztem a első igazi munkámra, akkor már volt valamennyi tapasztalatom. 2018-ban 200 ezer forint nettót kértem majd hamar ugrottam 280 ezer forint nettóra. Azóta már nyilván váltottam onnét és ennek az összegnek kb a háromszorosát keresem. Kereshetnék többet is, ez tény. Én webes/e-commerce irányon vagyok. (Nem WordPress.)

aug. 30. 10:18
 4/4 A kérdező kommentje:

2: köszönöm.

3: Neked is köszönöm. Elsősorban kkv-nál szeretnék elhelyezkedni, multihoz semmiképp. Web. Helyileg lehet bárhol, alkalmazkodom / költözöm. Most Java (Spring Boot) -ban vagyok a leggyakorlottabb, hobby projektem is ehhez van. Még egyszer köszi, ha esetleg kerestek munkaerőt, szólhatsz nekem is, nem baj ám, ha nem Java..szívesen üzemeltetnék webshop-ot is, ha arról van szó..igazából azt szeretném, ha értéket tudnék adni, a tanulás pedig ígyis úgyis egész életen át tart, a készség hozzá ami sokkal fontosabb.

aug. 31. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!