Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Más szoftverfejlesztő is úgy...

Más szoftverfejlesztő is úgy szokta, hogy csak annyira dolgozik jól, hogy még éppen ne rúgják ki?

Figyelt kérdés

Az az általános tapasztalatom, hogy egy új kolléga lelkesedése általában az első fél évben "megtörik", mert a csapat elveszi tőle..leértékeli, amit csinál, fikázza, stb., persze mindezt nagyon ügyesen, "észrevétlenül"...velem is így volt, és ha hozzánk jött új ember, náluk is ezt láttam..én egyszerűen nem tudok kiválóan dolgozni, ha nem jó a csapat, vagyis megfordítom: a legjobban mindig az új munkahely első fél - 1 évében dolgozok, utána ez meredeken esik és beáll egy olyan szintre, hogy: "még épp elmegy és tudom nem érné meg a cégnek sem kivágni érte, többet meg nem akarok nyújtani". Tehát logikus (ill. érzem is magamon), hogy ha jobban érezném magam a cégnél, mint dolgozó, akkor bőven tudnék jobban, hatékonyabban, gyorsabban is dolgozni, ill. nem mondanék fel 2-3 év után..irodában is el tudom játszani, hogy "az a tempó, ami", szóval tök mindegy, hogy figyelnek vagy nem (magyarul nem fogok gyorsabban dolgozni csak azért, mert irodában vagyok - ugye a munkámat meg mások előtt fikázni BTK-ba ütközik, ergó tudom fura, de elvileg bűncselekmény:D ).

Mások is így vannak ezzel, vagy csak én voltam idáig ilyen cégeknél, ahol ezt láttam? Sosem találkoztam még lelkes senior-ral az fix.. :D de lelkes mediorral se.. mindig csak a juniorok a lelkesek, de ez elveszik mindenkiből, ahogy látom, ahogy nő a tapasztalat..én ezért sem vagyok 2 - 2,5 évnél tovább 1 cégnél (még csak most eszem a 3. céget, és még azért nem nevezném magam seniornak)

Inkább nekem az a fura, hogy ezeket a vezetés nem veszi észre. Végülis az ő cégük ad ki "silányabb" munkát, engem meg pont nem érdekel ilyen értelemben, mivel ők is nagy ívben sz..nak ránk. Csak ha cégem lenne, valahogy engem érdekelne a fejlesztőim lelki állapota is:D hisz nyilván ajánlani se fogom soha senkinek az ilyen céget, és akkor finoman fogalmaztam:D

aug. 13. 18:37
 1/4 A kérdező kommentje:
Csak én most már ott tartok, gyúrom erősen a németet (szerencsére középsuliból van mközépfokú nyelvvizsgám), mert Németben akarok mostmár melót nem itthon..pedig alapból nem akarnék kimenni, de egyszerűen a kollégák kiölik az emberből a szakma szeretetét..szerintem ez nincs jól. Ráadásul a legtöbb senior kollégámnak komoly eügyi problémái is vannak, jellemzően enyhébb / erősebb gerincsérv, meg aranyér, stb., valszeg ez sem a lelkesség irányába tolja őket.
aug. 13. 18:43
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

Az ilyenek miatt keszul a GTA 6 mar 10 éve

Ha normalisan dolgoznátok egesz napos facebookozas helyett, kesz lenne a jatek 2 ev alatt

aug. 14. 08:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Van egy olyan fizikai törvény, ami valahogy így foglalható össze: A természetben minden az energiaminimumra törekszik.

Ez nem csak az atomokra, hanem az élőlényekre is, köztük az emberekre is érvényes. Az emberek a céljaikat a legkisebb energiabefektetéssel akarják elérni.

Értem, hogy van az általad vázolt problémának egy olyan része is, ami a munkahelyi légkörrel kapcsolatos. Erre csak azt tudom válaszolni, hogy remélem, rá fogsz találni egy olyan munkahelyre, ahol a munkahelyi légkör, mentalitás is ideális és inspiráló számodra.

okt. 17. 13:36
 4/4 A kérdező kommentje:
3: ezt érdekes volt olvasni! Illetve nagyon köszönöm!
okt. 18. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!