Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek, munkáltatók - ha...

HR-esek, munkáltatók - ha szoftverfejlesztő pozíciónál a jelölt a vártnál alacsonyabb bérigényt közöl (legyen az junior, medior, senior), akkor az számotokra intő jel, hogy alibi munkát keres csak az illető - ergó amint tud, váltani fog?

Figyelt kérdés

nov. 10. 21:42
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Mert kicsit 22-es csapdájának érzem mostani helyzetben: ha a "megszokott" magasabb bérigényt mondom, akkor az a baj, ha meg nagyon alálövök (seniorként nettó 350) akkor meg az a baj..illetve ezért is a kérdésem, ki hogy van ezzel..nem lenne egyszerűbb megadni egy bérsávot az állás kiírásánál?:D (Persze én is adhatok bérsávot, de sok helyen konkrétan kérik.)
nov. 10. 21:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Illetve őszintén én akkor mondok csak ennyire alacsony összeget, ha tényleg nem fontos a hely, csak kell valami alapon..az arany középút meg uncsi:D
nov. 10. 21:50
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

Én ugyan nem vagyok HR-es, de

1. red flag ha valaki nem bruttóban tárgyal

2. red flag ha nem tudod mennyit érsz a piacon. Ha az átlag 1m, akkor egy normális ember 1-1.2m-t kér. Te ilyen "mindegy csak legyen" alapon kérj 0.9-1m-t. Ha a felét kéred, akkor igen, az olyan mintha trollkodnál, vagy mintha nagyon rossznak tartanád magad a szakmában.

nov. 10. 22:41
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom mi nalad a magasabb bersav, de 5 eve netto 350et kerestem junior-mediorkent. Ugyan nem vagyok HRes de ha senior pozira senior CVvel ezt a berigenyt adod meg, en nem csodalkozom rajta hogy ha vissza se hivnak.
nov. 10. 22:49
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én Junior vagyok és nettó 700-at kapok (adókedvezménnyel együtt).

Ez az első nem gyakornoki melóm, nem volt még azóta emelésem. Nem egyedül vagyok ezzel, barátaim is hasonlóan keresnek, igaz ez a 700 jónak számít. De ismerek olyat, aki gyakornokként majdnem 500-at megkeres. Szóval jhaa. Jó hogy nem minimálbért adsz meg.

Úgy is mondhatnám: Ha te látnál egy lakáshirdetést (Budapest, jó kerület, 80nm, első emelet stb stb) az ára meg 20 millió, akkor megvennéd, vagy elgondolkodnál, hogy mi lehet vele a gond?

nov. 10. 22:57
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

Eleve van a pozíciónál egy bérsáv aminek 20-40% eltérés van a két vége között tehát elég sokat lefed.

Aki ezen kívül 30% nál nagyobb eltérést mond az teljesen el van tévedve és azt sem tudja milyen rendezvényen van, nem érdemes vele foglalkozni.

nov. 10. 23:31
 7/17 anonim ***** válasza:
61%

Jelenlegi béredre dobja rá 20%-ot és máris nem vagy messze a bérsávtól.

Képes lennél úgy munkahelyet váltani, hogy felét se fizetik? Miért?

nov. 11. 06:25
 8/17 anonim ***** válasza:
91%

Seniorként nettó 350? Senior mi, takarító? Mert hogy ez nagyságrendileg nem stimmel egy senior szoftverfejlesztő bérének, az tuti. Vannak már oldalak, ahol bérsávval hirdetnek állásokat, ha máshol nem, itt valamennyire be tudod lőni a reális bérigényed:

[link]

Másfél millió bruttó alatt semmiképp sem kérnék. Már ha tényleg senior vagy.

nov. 11. 10:53
 9/17 A kérdező kommentje:
Senior pozira adtam meg..viszont nem vagyok senior szinten, inkább medior..csak jelentkeztem..érdekes, hogy mégis benne vagyok most a kiválasztási folyamatban, és csak ezt látom oknak, hogy azért, mert ennyire alacsony összeget írtam bérigénynek (a technológia amit kérnek számomra új, másban van tapasztalatom)..szóval vicces, de lehet a végén felvesznek egy seniornak meghirdetett pozira úgy, hogy nem vagyok az, és tudják is, mert megírtam nekik..és igen, ez az összeg kevesebb az előző helyemen keresett összegnél, csakhát recesszió van, ha ezt nem fogadom el, lehet fél évig nem lesz semmi..meg persze még nem kaptam ajánlatot ugye..csak amúgy jó látni, hogy nem seniorként sem esélytelen egy ilyen pozira valamit elérni..pár hónapig el lehet ezzel a fizuval is lenni. A "junior" nettó 700 ezres fizu az nem junior fizetés, nagyon nem, de aki ezt keresi, az örüljön - azért mert pár százalék megkeresi ezt, nem azt jelenti, hogy a többség is..juniorként a nettó 300-nak is ma örülni kell, mert értem, hogy a gyárban is ezt megkeresi az ember, meg többet is, de akkor gyárban robotolsz, nem egy irodában, kávéval az asztalodon, és ugye senki nem kötelez, hogy alamizsnáért dolgozzunk:D akiket én ismerek nem a programozók keresnek olyan nagyon jól, hanem a managerek (sajnos). Ha megnézitek a face csoportokat is, sokszor senioroknak is gondja van, hogy nem tud elhelyezkedni vagy épp váltani, ha azt akar..bárki bármit mondd, most kb. mindent el kell fogadni, ami van, és igen, áron alul is, ha nincs más, mert a semminél minden jobb.
nov. 11. 16:57
 10/17 A kérdező kommentje:
Plusz emellett a programozáson kívül máshoz is kell érteni, mert hosszútávon a programozás nem fog fennmaradni biztos jövedelemteremtő állásként, ez van..még jópár évig igen, de aki ma még csak 20-as 30-as éveiben van, az nagy gondban lesz 10-15 év múlva, ott 50 éves kora körül, ha semmi de semmi máshoz sem ért a fejlesztésen kívül..vagy esetleg nem gyűjtött össze 1-2 lakásra, amiket kiadhat, vagy más befektetés..
nov. 11. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!