HR-esek, munkáltatók - ha szoftverfejlesztő pozíciónál a jelölt a vártnál alacsonyabb bérigényt közöl (legyen az junior, medior, senior), akkor az számotokra intő jel, hogy alibi munkát keres csak az illető - ergó amint tud, váltani fog?
Én ugyan nem vagyok HR-es, de
1. red flag ha valaki nem bruttóban tárgyal
2. red flag ha nem tudod mennyit érsz a piacon. Ha az átlag 1m, akkor egy normális ember 1-1.2m-t kér. Te ilyen "mindegy csak legyen" alapon kérj 0.9-1m-t. Ha a felét kéred, akkor igen, az olyan mintha trollkodnál, vagy mintha nagyon rossznak tartanád magad a szakmában.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én Junior vagyok és nettó 700-at kapok (adókedvezménnyel együtt).
Ez az első nem gyakornoki melóm, nem volt még azóta emelésem. Nem egyedül vagyok ezzel, barátaim is hasonlóan keresnek, igaz ez a 700 jónak számít. De ismerek olyat, aki gyakornokként majdnem 500-at megkeres. Szóval jhaa. Jó hogy nem minimálbért adsz meg.
Úgy is mondhatnám: Ha te látnál egy lakáshirdetést (Budapest, jó kerület, 80nm, első emelet stb stb) az ára meg 20 millió, akkor megvennéd, vagy elgondolkodnál, hogy mi lehet vele a gond?
Eleve van a pozíciónál egy bérsáv aminek 20-40% eltérés van a két vége között tehát elég sokat lefed.
Aki ezen kívül 30% nál nagyobb eltérést mond az teljesen el van tévedve és azt sem tudja milyen rendezvényen van, nem érdemes vele foglalkozni.
Jelenlegi béredre dobja rá 20%-ot és máris nem vagy messze a bérsávtól.
Képes lennél úgy munkahelyet váltani, hogy felét se fizetik? Miért?
Seniorként nettó 350? Senior mi, takarító? Mert hogy ez nagyságrendileg nem stimmel egy senior szoftverfejlesztő bérének, az tuti. Vannak már oldalak, ahol bérsávval hirdetnek állásokat, ha máshol nem, itt valamennyire be tudod lőni a reális bérigényed:
Másfél millió bruttó alatt semmiképp sem kérnék. Már ha tényleg senior vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!