Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van Magyarországon az a...

Miért van Magyarországon az a szokás, hogy ha valaki elmegy táppénzre, majd visszajön, utána kirúgják/kirúgatják?

Figyelt kérdés

nov. 9. 14:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
Én még nem találkoztam ezzel a szokással
nov. 9. 14:13
 2/17 anonim ***** válasza:
15%
1# pedig nagyon is így van.
nov. 9. 14:17
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Ez sok mindentől függ. Kis magyar vállalkozó csinálhatja, hiszen kevés alkalmazottja van, és a helyettesítést nem tudja megoldani, ezért olyan alkalmazottat akar, akire lehet számítani. Nyilván ez embertelen, hiszen beteg lehet akárki. Sokan vissza is élnek ezzel, sok munkaadó például ezért bizalmatlan. Az olyan munkahelyen simán megcsinálják, ahova sok a jelentkező és bárki be tud tanulni. Egy multánál azért ez kevésbé jellemző.
nov. 9. 14:24
 4/17 anonim ***** válasza:
78%

Én már dolgoztam kisvállalkozásnál, multinál, de ilyen sehol nem volt szokás.

Aki többet volt táppénzen mint ahány napot tényleg dolgozott azok alatt tényleg rezgett a léc. De aki normálisan dolgozott és nem a munkából lógás és a szabadság meghosszabbítására használta a táppénzt azokat sose fenyegette ilyen probléma.

nov. 9. 15:00
 5/17 anonim ***** válasza:
28%
Azért van, mert nincs.
nov. 9. 16:39
 6/17 anonim ***** válasza:
35%
Csak azért van, mert sok a retardált, hogy még így is képes ilyen tré helyen dolgozni.
nov. 9. 18:32
 7/17 anonim ***** válasza:
42%
Csak az mondja, hogy nincs ilyen szokás, aki még nem dolgozott magyar kisvállalkozásnál.
nov. 9. 18:50
 8/17 anonim ***** válasza:
36%
Azért, mert többe kerül az ember fizetése, mint amit kitermel.
nov. 9. 18:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hmm nálam ez fordítva volt. Elmentem 1 hét betegszabira és intézkedtem azalatt, majd felmondtam.
nov. 9. 20:18
 10/17 anonim ***** válasza:
70%

A "szokás" szerintem túlzás, persze előfordul, de egy csomó helyen abszolút nem ez a realitás.

Főleg kisebb cégeknél szerintem ennek mondjuk pénzügyi oka lehet. Elmegy az illető mondjuk 2+ év szülésire, fel kell venned valakit aki elvégzi azt a munkát, mikor az illető visszajön akkor pedig felesleges 2 ember ugyanarra a munkára. Ha ki kell rúgni az egyiküket és aki helyettesített jó volt akkor nagy eséllyel őt fogod megtartani, egész egyszerűen azért mert ő képben van hogy mi a helyzet.

nov. 9. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!