Magyarországom miért nem szokás az,hogy a cégek kifizetik, az interjúra utazás költségeit?
Ausztriában, Németországban kiszokták fizetni.
Magyarországon viszont, még sohasem ajánlották fel.
Mármint, hogy amikor felvételizel náluk?!
Attól függ, szerintem, hogy mennyire ígéretes
a jelentkező.
Ha tudom, hogy ha az illetőt megszerzem magamnak,
fellendíti a vállalkozásomat, akkor minimum kifizetem.
Ha nem ismerem a jelentkezőnek a képességeit,
akkor nem.
Kedves 1#
Eleve olyan embereket hívnak be interjúra, aki potenciális jelölt.Aki nem az, azt be sem hívják, megy az önéletrajza a darálóba.
2#
Nem általános, de nem is ritka.
Úgy gondolom,ha a jelentkező a cég településének közigazgatási határain kívülről érkezik, akkor illene költségeket téríteni.
Ha meg 100 kilométerről megy, akkor meg különösen.
A cégek nem 100 kmről akarnak embert foglalkoztatni, hanem olyanokat, akik el tudják helyben végezni a munkát.
Ha úgy érzed, hogy dolgozni be tudsz járni 100 kmről, akkor az interjú miért okozna gondot?
Kedves 4,
gyakran 100 kilométerről hívnak interjúra embereket.Megtalálják a Linkedinen vagy valamelyik karrieres közösségi médián és berendelik.
Nyilván, a jelentkezőnek költöznie kell majd, ha övé a munka, mert ilyen távolságból lehetetlen ingázni.
Viszont az interjúra elmenni, nem ingyenes.
Szabadnapot kell kivenni, plusz a vonatokat nem Isten fizeti.Illetve, az autót sem a levegő hajtja.
Azt meg tegyük hozzá,hogy a munkába járást, ami kívül esik a közigazgatási határokon, kötelessége fizetnie a cégeknek.
A tömegközlekedési bérletnél minimum 86 százalékot.
Autós közlekedésnél pedig minimum 9 forint kilométerenként, maximum 37 ezer forint adható adómentesen.
Amelyik nem tartja be és valaki jelenti, azt megbüntetik.
Segítek:
Csörr
- Pistike beszél, jó napot kívánok
- Jónapot, Fejvadász Sanyika vagyok. Lenne Önnek egy ajánlatom, érdekli? Tudunk most beszélni?
Blabla
- Pistike, akkor továbbítom a cég felé a CV-jét....
2 nap múlva:
Csörrrrr
- Pistike beszél, jó napot kívánok
- HR Manyi vagyok, be kéne jönni interjúra
- kedves Manyi, meg tudjuk oldani, hogy skype interjú legyen, mivel messze lakom? vagy pedig oldjuk meg, hogy kifizetik az útiköltségem!
- hát, végül is....de megkérdezem a főnököt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!