Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi egy kezdő pedagógus...

Mennyi egy kezdő pedagógus fizetése alapdiplomával és mennyi egy mesterdiplomával, mi a különbség fizetés terén?

Figyelt kérdés

nov. 3. 10:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

10! Nincs értekezlete, túlórája, nem szervez iskolai programokat, nem tart szülői értekezletet, fogadóórát? Soha nincs egy adag kijavítandó dolgozata, vagy óra, amire készülne?

Mert akkor elég gyatra tanár lehet.

nov. 7. 17:15
 12/13 anonim ***** válasza:

#10 Éppenséggel a testvérem és a feleségem is tanár (volt eredetileg). Elsőkézből láttam, milyen a tanári munka. Napközben a sok hülyegyerek szívta le az energiáját (mert a gyereknek jogai vannak, a tanárnak semmi fegyelmező eszköze nincs már), utána itthon dolgozatokat javított, óravázlatot készített a következő napra. Volt egy rakás továbbképzés, volt, hogy értekezlet miatt maradt bent sokáig. Tartott pár magánórát, hétvégén, ha épp még volt energiája. A heti 5-6 óra kb a maximum, amit még bírni lehet, azt sem folyamatosan.

Azóta persze már egyikük sincs a tanári pályán, egyszerűen ebben az országban nem éri meg, nincsenek a tanárok megbecsülve.

nov. 7. 17:50
 13/13 anonim válasza:

12 ez tényleg így van. (lassan pályályát elhagyó, kiégő tanár). Tanár hiány van, állandó ingyenes (fizetés nélküli) helyettesítés, többlet túlóra, amit nem kértél de nincs kinek adni nincs annyi tanár. Ha végzek fél 3 kor/fél 4 kor (6 7 8 óra masszív szellemi munka) még rengetegszer este 6 7 8 ig dolgozom utána otthon. Készülés javítás, adminisztrációs munkák (juhé osztályfőnökség).

Nem mellesleg a mai diákok... Hagyjuk... Már csak leköpve meg felrúgva nem voltam kB azon kívül az ellenségem is jobban bánik viselkedne velem mint ezek a gyerekek (nehéz iskola) még nehezebb felhozatallal. Néha azt hiszem már nem lepődök meg semmin... Aztán de 🙈

1 szó, mint 100 estére ki vagyok purcanva. Gyári 12 órában sose fáradtam úgy el mint tanárként. Pedig volt fizikai terheltseg ott.

nov. 7. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!