Ez miért lehet?
25év alatti vagyok, adókedvezménnyel.
Én fél éve mentem oda a céghez dolgozni, munkaközvetitőn keresztül.
Márciusban mikor odamentem 2480Ft/óra brutto.val vettek fel. Pár hónap után mikor rajottem hogy én keresek a leghosszabban akkor szóltam a vezetőségnek, hogy ez így nagyon nem jó, ezután felemelték a bérem 2600/óra bruttóra.
Utána jöttek még a céghez dolgozni emberek, 25 éven aluli is. Ő egy másik munkaközvetítőn keresztül jött. A most említett gyerek 1 hete jött ide dolgozni, szakmai végzettség nélkül, egy érettségivel, és 2 év tapasztalattal, de a tapasztalatnak sem sok köze volt ahhoz, amit dolgozik most. Megkerdeztuk, hogy mondja el hogy mennyit keres:
Aztmondta bruttó 2900/óra.
Nekem van szakmai végzettségem, és ugyan ennyi szakmai tapasztalatom, mint neki, de nekem a tapasztalat tényleg össze is függ a jelenlegi munkámmal.
Ő miért kap 2900ft.ot mikor 1 hete jött ide, és én miért 2600at de úgy hogy ez már egy emelt érték mert szóltam, és tegyük hozzá hogy a fél év alatt én már lehettem dolgokat az asztalra.
Mit gondoltok erről?
Mit lehet tenni?
Hogyan tudom elerni, hogy nekem is brutto 2900ft/óra legyen a bérem?
"Ő miért kap 2900ft.ot"
Mert ő annyit mondott, és megadták neki.
" és én miért 2600at"
Mert te annyit mondtál, így annyit adtak meg.
"Hogyan tudom elerni, hogy nekem is brutto 2900ft/óra legyen a bérem?"
Úgy, hogy ismét leülsz bértágyalásra a vezetőséggel, és megmondod, hogy ezt szeretnéd.
Ez mindenhol így működik, hogy az új ember többet keres mint a régóta ott dolgozó.
Ezért kell évente munkahelyet váltani.
Sok cégnél van ez, hogy az kap többet, aki többet mer kérni.
Itt szerintem csak a munkahelyváltás a megoldás. És legközelebb legyél pofátlan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!