Mennyire számít jónak ez a fizetés? Mennyit tudnánk félre rakni belőle?
Lefogadom, hogy semmi gyógyszert nem készít.
Elég komoly válaszok vannak itt
Leírok pár gondolatot aztán megpróbálok Kedves Kérdező válaszolni az alapból feltett kérdésre is.
Nekem párom gyógyszerész hallgató ezért látok bele.
-a gyógyszerész egy nagyon komoly munka és az egyetem nagyon kemény. Aki azthiszi hogy ez egy kvázi bolti eladó munka akkorát téved hogy fel sem tudja fogni. Az első félévet sem tudná teljesíteni az egyetemen.
-a gyógyszerésznek komoly felelőssége van mert a vevővel ellentétben valóban tudja mit csinál a gyógyszer.
Felhőben recept? Orvossal megosztott felelősség. szabadon kapható gyógyszer? A laikus beteggel megosztott felelősség...
- aki úgy jár patikába hogy nem kérdezi meg a gyógyszerészt mint szakvélemény, hogy mit szedjen, annak jut sok vegyi anyag a szervezetébe, nem a gyógyszerésznek
-attól, hogy valaki nem gyárban akar dologzni még a munkája értékes
-ezt a fizetési sávozást ami korábbi válaszban volt azért kell elengedni mert mindenki annyit keres amennyire alkupoziciója van.
A kérdésre pedig:
Célszerűbb lenne a teljes bruttó és teljes nettó bevételt leírni mert így zavaróak az adatok. A Párod fizetése is ha jól látom elméleti.
A 25 év alatti nettó fizetésed pedig pillanatnyi.
Megítélve a gyógyszerészképzés hosszát ez nem is áll fenn már túl sokáig.
Melyik városban laktok? A költségek nagyon változóak.
Az albérlet ár szerintem teljesen jó...sőt
Az autó milyen? Van-e hitel rajta? Sokat fogyaszt? Sokat kell szervizelni? Nem mindegy hogy egy új suzuki swift garanciával, vagy egy 20 eves 7 es bmw 1000 problémával.
Mindent optimumra véve viszont az én felfogásomban ez egy jó KEZDŐ egzisztencia.
A párod lenyegében "eltartja magát", a te magasabb béred az autó fenntartását és némi félrerakást biztosít stabilan (100 ezret szerintem szórakozás mellett is nagyon simán, akár 200at is ha ügyesek vagytok)
Ez már önmagában több mint amit sok ember megengedhet magának
Aztán kesőbb párod végez, mesterdiploma, növekvő fizetés, karrierút.
Neked is lehet saját patikád később vagy lehet jobb fizetésed.
Szerintem ez egy szép felívelő karrier kezdete, neked is és párodnak is. Nem vagytok rossz helyen.
Gratulálok a diplomádhoz és sok sikert mindenhez!
Köszönöm szépen!
Én jelenleg 25 év feletti vagyok es így 540 a nettó fizetésem. Baranya megyei kisvárosban dolgozom,de Pécsen lakunk. Párom most csinálja a mester diplomát de mellette dolgozik, ő még 25 év alatti. Autó 206-os Peugeot jelenleg. Fogyasztást nem mondanám soknak,és szervíhelni sem kell sokat szerencsére.
Gyógyszerész komoly szakma?
A betegek javarésze meg sem gyógyul, tüneti kezelés folyik ott szándékosan, kéremszépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!