Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíj 40 év munkaviszony után?

Nyugdíj 40 év munkaviszony után?

Figyelt kérdés
Van valami legális lehetőség , vagy kiskapu 40 év munkaviszony után elmenni nyugdíjba? egyszerű alkalmazott vagyok 40 éve. Nem vagyok katona, rendőr, bányász, nem dolgoztam egészség károsító környezetben, egyszerű lakatos szakmunkás vagyok. jogászhoz, ügyvédhez forduljak?

okt. 28. 21:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Persze. Ha no vagy.

Ha ferfi vagy akkor ha betoltotted a nyugdijkorhatart.

A jogasz meg ugyved ebben sem segit. A jogaszabalyok tisztan fogalmaznak.

Gondolom ilyen 60korul lehetsz. Szal meg ugy 5evet dolgoznod kell.

okt. 28. 21:04
 2/13 A kérdező kommentje:
#1 58 ff vagyok
okt. 28. 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Én pl. 40-45 éves korom között tervezek, addigra lesz annyi megtakarításom, hogy gond nélkül élj a kamataiból, hozamaiból az élet hátralévő részében.
okt. 28. 21:29
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Hat akkor meg van 7eved. Szivas.

De csak hogy tudd, a nyugati vilagban mindenhol kb ennyi a nyugdijkorhatar.

okt. 28. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
5%
Én is 40-re elérem ezt a kamatokból, legkésőbb 45-re.
okt. 28. 21:39
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Nincs rá opció hogy állami nyugdíjat kapj, de kiváltod az ev-t fizezed magad után a járulékokat és élsz a megtakarításaidból.
okt. 28. 22:06
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Bármikor elmehetsz "nyugdíjba". Maximum nyugellátásra nem leszel jogosult, csak bizonyos feltételek megléte esetén.

Terveim szerint én 60 éves koromig fogok dolgozni. Utána "nyugdíjazom" magam, és 5 évig a megtakarításaimból élek, majd 65 éves koromban igénybe veszem az állami nyugellátást.

Férfiaknak - sajnos - nincs lehetőségük arra, hogy 65. életévük betöltése előtt öregségi nyugellátásban részesüljenek.

okt. 29. 03:53
 8/13 anonim ***** válasza:
63%
Nyugdíjkorhatár előtti 5 évben van valami talán 80 ezer forint körüli összeg, amit kaphatsz, ha kimeríted az álláskeresésit és nem kapsz munkát. Valami ilyesmi. De ez nem növekszik a nyugdíjemelésekkel.
okt. 29. 09:32
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

Ez kell neked:

[link]

okt. 29. 09:57
 10/13 anonim ***** válasza:

A kérdező nyugdíjról írt.

NEM a válasz, ha a kérdező neme férfi.

Ha nőről van szó, akkor a nők-40 nyugdíjazás lehetőségével tud élni.

Mit kell ezt tovább ragozni?

okt. 30. 04:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!