Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt a gyakorin miért akarják...

Itt a gyakorin miért akarják úgy beállítani az informatikusokat, mint bunkókat?

Figyelt kérdés

Mindenhová flegmán odaírják, hogy IT-ba kellett volna elhelyezkedni, csilliárdokat keresnek, mindenki más hülye stb.. Holott a való életben kb a legszerényebb és legnormálisabb rétegeket képviselik, egyáltalán nem felvágósak, ahogy itt ábrázolni akarják őket a trollok.

Sokkal több " ki ha nem én" kőművest meg építőipari melóst látok, ahogy próbálnak felvágni 10 éves lefingott prémium autókkal, hogy játszák a befutott vállalkozót.

okt. 18. 14:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

A válasz egyszerű: van pár hangadó, aki minden második kérdésnél kiállítja magáról a tahó bizonyítványt, meg kétszer annyi troll, aki ezen lovagol.

A többiről észre sem veszed, hogy IT-ban dolgozik.

Érdekesebbek a kommentekben feltörő traumák:

Tudom hogy fáj, mert nekem is volt cégem, de a valóság az, hogy az IT-ben lehet a legkönnyebben a nemzetközi piacra dolgozni, azzal pedig a magyar kkv szektor mind pénzben, mind kultúrában versenyképtelen.

Nézd a hármast: nem érti, miért kell egy tokiói konferenciára járni, mert olyan környezetben dolgozik, amiben nem tudja a munkavállaló ennek költségeit visszahozni.

A magyar piacon a saját cégemmel én sem tudtam ezt kitermelni, inkább visszamentem alkalmazottnak.

Mert van nem egy nemzetközi cég Budapesten, aki vadászik a nemzetközi konferenciára járó, lelkes emberekre és ilyesmre mindenkinek évi több ezer dolláros béren kívüli juttatási csomagot tart fenn és ahol elég nagy piacra dolgozol ahhoz, hogy pár százaléknyi teljesítményoptimalizációval visszahozd a csapatod éves bérét.

Apropó, bérek: magyar cég megkeresésére vagy 5 éve nem reagálok, mert ha az interjú elején bejelentem, hogy bruttó 2,5 millió alatt teljesen esélytelen a pozíció, akkor én vagyok a kapzsi disznó, ha pedig hagyom, hogy az interjú végére hagyják a kérdést, akkor mindenki életéből elpazaroltunk fél órát és megint én vagyok a telhetetlen emberhulladék.

És nem csak a pénz gond: ha valaki képes felháborodni azon, hogy egy dolgozó nem akar kimenni a tulaj nyaralójába bármit gányolni, akkor fogalma sincs a kulturális közegről, amiből meríteni szeretne.

Arról nem is beszélve, hogy a magyar kkv-ban az IT sokszor "bármi, ami számítógéphez kötődik" és nem értik, hogy cat6-ot crimpleni a patchpanelekbe vagy gerinchálózatot tervezni teljesen más munka mint a weblapfejlesztés vagy egy 50 fős cég Windows környezetének menedzselése.

Nagyon kevés ember van, akik ehhez mind jól értenek és ők általában Red Teamet játszanak nagyon sok pénzért.

okt. 18. 16:55
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

11.

Értem amit írsz, és jogos is.

DE!

- Pályakezdő, pláne diploma nélkül, ne nyisson már milliós fizuval.

- 2,5M-et kérő profi ne is jelentkezzen, mert láthatja, hogy ez a cég, a méretét és profilját tekintve nem tudja megfizetni.

- Ha a elvételkor el van mondva, hogy X összegért, neked kell beállítani a Kati néni TV-jén a Netflixet, a kamerarendszert az őrségnek, meg a komplett rendszert a számítógépektől, a beléptetőrendszerig. Akkor ne fogadja el a melót, majd utána közölje, hogy ő nem megy létrára, meg nem látott még olyan programot, vagy hívjunk ilyen-olyan céget.

okt. 18. 17:11
 13/21 anonim ***** válasza:
20%
#12: :D :D :D :D :D
okt. 18. 17:29
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Felvágósak és flegmák gyakorin valszeg nagyrészt trollok, de saját IT ismerőseimet nézve, nem felvágni akarnak, hanem egyszerűen buborékban élnek.

"Csak 800ft bruttó, ilyen alacsony a kezdőbéred?" és egyéb megszólalások

okt. 18. 17:51
 15/21 anonim ***** válasza:
2%

Ez nem felvágás.

Jobb helyeken tényleg milliós fizut adnak pályakezdőknek.

okt. 18. 17:57
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Dehát már a 10 éves lefingott prémium autó is milliókba kerül.😆
okt. 18. 19:11
 17/21 anonim ***** válasza:
19%

#12: Én nem jelentkeztem soha, ők keresnek meg.

És a jelenlegi munkahelyemen a (diplomás) pályakezdők kaphatnak milliós fizetést, akkor is, ha nem kérnek. Nem diplomásokról nem tudok nyilatkozni, mert általában be se fogadják a jelentkezést. Diplomásból is 100 feletti CV van minden junior pozícióra.

okt. 18. 19:47
 18/21 Senior Séf ***** válasza:
40%
Talán mert valóban azok. Eleve gép mellett nőttek fel, a büdös életben nem tanultak normális emberi módon kommunikálni.
okt. 19. 16:31
 19/21 anonim ***** válasza:
9%
Szeretne itt nagyon sok ember bunkó informatikus lenni, de sajnos ugye nem úgy adta ki az életük... :) :) :)
okt. 19. 17:08
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Bírom egyébként ezt az "informatikus" kifejezést is, a mai világban ez már nagyjából semmit nem jelent.

Informatikus a Pista bácsi is a Alsőtöttösi általános iskolában dolgozva, és a munkaköre kimerül abba, hogy összedugdozza a gép kábeleit, meg néha beállítja a projektort és informatikus a java fejlesztő is, ahogy a kis cégnél a rendszergazda és a hálózatszerelő is az.

Nyilván a fizetési sávok eléggé változatosak, a minimálbértől a csillagos égig.

okt. 21. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!