Itt a gyakorin miért akarják úgy beállítani az informatikusokat, mint bunkókat?
Mindenhová flegmán odaírják, hogy IT-ba kellett volna elhelyezkedni, csilliárdokat keresnek, mindenki más hülye stb.. Holott a való életben kb a legszerényebb és legnormálisabb rétegeket képviselik, egyáltalán nem felvágósak, ahogy itt ábrázolni akarják őket a trollok.
Sokkal több " ki ha nem én" kőművest meg építőipari melóst látok, ahogy próbálnak felvágni 10 éves lefingott prémium autókkal, hogy játszák a befutott vállalkozót.
A válasz egyszerű: van pár hangadó, aki minden második kérdésnél kiállítja magáról a tahó bizonyítványt, meg kétszer annyi troll, aki ezen lovagol.
A többiről észre sem veszed, hogy IT-ban dolgozik.
Érdekesebbek a kommentekben feltörő traumák:
Tudom hogy fáj, mert nekem is volt cégem, de a valóság az, hogy az IT-ben lehet a legkönnyebben a nemzetközi piacra dolgozni, azzal pedig a magyar kkv szektor mind pénzben, mind kultúrában versenyképtelen.
Nézd a hármast: nem érti, miért kell egy tokiói konferenciára járni, mert olyan környezetben dolgozik, amiben nem tudja a munkavállaló ennek költségeit visszahozni.
A magyar piacon a saját cégemmel én sem tudtam ezt kitermelni, inkább visszamentem alkalmazottnak.
Mert van nem egy nemzetközi cég Budapesten, aki vadászik a nemzetközi konferenciára járó, lelkes emberekre és ilyesmre mindenkinek évi több ezer dolláros béren kívüli juttatási csomagot tart fenn és ahol elég nagy piacra dolgozol ahhoz, hogy pár százaléknyi teljesítményoptimalizációval visszahozd a csapatod éves bérét.
Apropó, bérek: magyar cég megkeresésére vagy 5 éve nem reagálok, mert ha az interjú elején bejelentem, hogy bruttó 2,5 millió alatt teljesen esélytelen a pozíció, akkor én vagyok a kapzsi disznó, ha pedig hagyom, hogy az interjú végére hagyják a kérdést, akkor mindenki életéből elpazaroltunk fél órát és megint én vagyok a telhetetlen emberhulladék.
És nem csak a pénz gond: ha valaki képes felháborodni azon, hogy egy dolgozó nem akar kimenni a tulaj nyaralójába bármit gányolni, akkor fogalma sincs a kulturális közegről, amiből meríteni szeretne.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar kkv-ban az IT sokszor "bármi, ami számítógéphez kötődik" és nem értik, hogy cat6-ot crimpleni a patchpanelekbe vagy gerinchálózatot tervezni teljesen más munka mint a weblapfejlesztés vagy egy 50 fős cég Windows környezetének menedzselése.
Nagyon kevés ember van, akik ehhez mind jól értenek és ők általában Red Teamet játszanak nagyon sok pénzért.
11.
Értem amit írsz, és jogos is.
DE!
- Pályakezdő, pláne diploma nélkül, ne nyisson már milliós fizuval.
- 2,5M-et kérő profi ne is jelentkezzen, mert láthatja, hogy ez a cég, a méretét és profilját tekintve nem tudja megfizetni.
- Ha a elvételkor el van mondva, hogy X összegért, neked kell beállítani a Kati néni TV-jén a Netflixet, a kamerarendszert az őrségnek, meg a komplett rendszert a számítógépektől, a beléptetőrendszerig. Akkor ne fogadja el a melót, majd utána közölje, hogy ő nem megy létrára, meg nem látott még olyan programot, vagy hívjunk ilyen-olyan céget.
Felvágósak és flegmák gyakorin valszeg nagyrészt trollok, de saját IT ismerőseimet nézve, nem felvágni akarnak, hanem egyszerűen buborékban élnek.
"Csak 800ft bruttó, ilyen alacsony a kezdőbéred?" és egyéb megszólalások
Ez nem felvágás.
Jobb helyeken tényleg milliós fizut adnak pályakezdőknek.
#12: Én nem jelentkeztem soha, ők keresnek meg.
És a jelenlegi munkahelyemen a (diplomás) pályakezdők kaphatnak milliós fizetést, akkor is, ha nem kérnek. Nem diplomásokról nem tudok nyilatkozni, mert általában be se fogadják a jelentkezést. Diplomásból is 100 feletti CV van minden junior pozícióra.
Bírom egyébként ezt az "informatikus" kifejezést is, a mai világban ez már nagyjából semmit nem jelent.
Informatikus a Pista bácsi is a Alsőtöttösi általános iskolában dolgozva, és a munkaköre kimerül abba, hogy összedugdozza a gép kábeleit, meg néha beállítja a projektort és informatikus a java fejlesztő is, ahogy a kis cégnél a rendszergazda és a hálózatszerelő is az.
Nyilván a fizetési sávok eléggé változatosak, a minimálbértől a csillagos égig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!