Kezdő informatikusok! Mennyi idő állást találni nektek?
Kezdő alatt azt értem, h maximum fél év gyakornoki tapasztalata van.
A fizu pedig megüti a Hays salary guideban közöltet?
Köszi!
Engem gyakorlati helyre az első jelentkezésre felvettek.
Utána itt ajánlottak teljes állást kicsit több mint fél év után, kicsit a hays salary guide alatti bérrel.
Fél évvel később fejvadász keresett meg és a hays junior bersav tetején lévő összeget ajánlottak amit el is fogadtam.
Nekem lett gyakornoki helyem jelentkezés nélkül nulla tapasztalattal. Még szinte programozni sem tudtam. Egyetemről vontak be.
Már válogatósabb vagyok, más helyet keresek, meg egy évnél több tapasztalatom van. Így egy fokkal nehezebb, de az első jó ajánlatomat egy hónap keresés után kaptam.
Nem éri el azt a fizut. Ennek legfőbb oka, hogy csak diákként vesznek fel. Egyetemista vagyok, nincs időm 40 órára. Fél év múlva simán duplaennyit kereshetek majd (óraarányosan is). Persze addigra már 2 év tapasztalatom is lesz.
A Hays-os fizut az éri el aki budapesti multinál dolgozik, az országos átlag ez alatt van, erre érdemes figyelni.
Ezt nem panaszkodásként mondom, hanem mint tény.
Hiszen nyilvánvalóan, a partnereiknek a fizujait átlagolják, de a xarabb cégeknek közel sincs költségvetése egy Hays szintű cégnek a felbérlésére recruitra.
Egyébként aki aktívan keres ÉS Budapestre céloz (legalábbis ha Magyarországon szeretne boldogulni) ÉS elmakog valamit angolul akkor még pályakezdőként is maximum 2-3 hónap alatt szinte mindenkinek szokott sikerülni elhelyezkedni.
Én még gyakornoki pozira mentem egy céghez és ott mentem át teljes állásba. Ez Budapest és angol tudás kikötés volt.
Hays átlagánál magasabb fizut kaptam.
Szerintem Hays es minimumot legalább meg kell hogy kapjad még vidéken is, főleg hogy ezt a salary guide ot 1 éve adták ki és kb 20% os infláció volt.
Nagy multiknál kb 1 - 1.5 hónap is lehet mire felvesznek, persze ez az idő picit lerövidíthető, ha már kaptál pár ajánlatot és sürgeted őket.
Én most 6 hónap tapasztalattal úgy veszem észre, hogy én interjúztatom a cégeket.
Persze, vannak technikai interjúk, kötelező körök stb... de interjú végére mindig úgy érzem ők akarják nekem eladni a céget és minél szebben válszolni a kérdéseimre.
A kérdéseimet meg úgy formálom meg, hogy előtte megnézem a senior állások kiírásait is a cégnél és ott rákérdezek a konkrét technológiák.
Pl.: "Láttam, hogy X (elavult cucc) előnyt jelent a munkakörben. Mennyire régi a kódbázis?"
Én fizetésnek most egy sávot adok meg és összegyűjtök több ajánlatot, majd alkudozok és megnézem melyiket mennyire tudom felalkudni.
Kötelező gyakorlatnál is ugyan ezt csináltam és nagyon benvált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!