Terhes nôk tényleg képesek csôdbe vinni egy céget? Ezért vannak olyan jellegû kérdések " mikor tervez gyereket"?
1-től kérdezem.
Vajon miért rak ekkora terheket a kormányzat a cégekre?
Nem tudja csödbe vinni, ez csak idióta állítás.
Egyébként olyat eleve nem kérdezhetnek, hogy "mikor tervez gyereket", erre nem köteles senki válaszolni, vagy ha válaszol, nem kell igazat mondania . ez ugyanis magánügy.
Az egyetlen, ami félig jogos elvárás, hogy ha valamelyik munkatárs terhes, idöben közölje a feletessel, hogy annak legyen ideje helyettesssröl gondoskodni.
A csőd szerintem is túlzás, de biztos kellemetlen, ha számoltál egy munkaerővel, aki kiesik évekre. Emberi oldalról nézve viszont az alkalmazott nyilván nem a cégedért él, neki a magánélete az első, nem az, hogy a munkáltatónak rossz lesz-e, hogy kiesik.
Én amúgy kétgyerekes anyuka vagyok, teljesen megértem mindkét oldalt. Az viszont undorító, hogy már az interjún kérdezgetik ezt, meg ahogy néha viselkednek a kismama alkalmazottakkal, vagy éppen gyed utáni visszatérni próbálókkal. A másik oldalon meg az gusztustalan, amikor éppcsak lejár a próbaidő, már jelenti be, hogy terhes, a következő 6-8 évben meg nem látják a cégnél, csak perkálnak utána.
Szóval mindkét oldalnál van gond bőven, de az is tény, hogy a jelenlegi rendszer se segít abban, hogy másképp legyen.
"A másik oldalon meg az gusztustalan, amikor éppcsak lejár a próbaidő, már jelenti be, hogy terhes, a következő 6-8 évben meg nem látják a cégnél, csak perkálnak utána."
Szerintem is gáz próbaidő után egyből bejelenteni, hogy terhea valaki, viszont a cég nem fizet bele a gyedbe, gyesbe, tehát nem fizet anyuka utan, ha az otthon van.
" a következő 6-8 évben meg nem látják a cégnél, csak perkálnak utána.""
A cég NEM fizet semmit a gyes-gyed-stb-be, nekik semmibe sem kerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!