Ha valakit friss közgazdászként még SSC-khez se vesznek fel, hova érdemes pályáznia?
Hány hónapot dolgoztál iskola mellett a szakmádhoz közeli munkakörben ?
Tehát nem pizza kihordásra gondolok hanem valamilyen irodai munkára. Diák munka, besegítés pénzügynek, könyvelésnek.
Ker-markkal mondjuk megértem hogy nem kellesz ssc-be, hiszen ez inkább egy sales irányú diploma.
Valószínű biológus meg anyag ipari mérnök diplomával sem vennének föl pl reportingra, vagy amire éppen jelentkezel.
Le kell menni amúgy kutyába sajnos, az első tapasztalatot a legnehezebb megszerezni, utána sínen vagy.
2020-ban a Covid lockdown alatt egyik legjobb haverommal nem találtunk munkát frissdiplomás közgazdászként. Nagyon szar volt.
Ő végül elment egy bankfiókba, én pedig ingyen bedolgoztam egy AI startupnak.
Ő azóta portfolio manager és CFA, én pedig egy nagyon speciális banki SME vagyok elég meredek fizetéssel.
Nem számít mi az első munkád, csak legyen valami távolról releváns. Nem kell sokat maradni, a karriered elején fél-1 éves váltások is beleférnek.
Azt javaslom, mint a 12.Vagyis, majdnem.
Keress szellemi állást.Azért gyártósorra, ne menj egy diplomával.
Bankfióki ügyintézés vagy a MÁV-nál valami, ott mindig keresnek.
Maradsz max egy évig, utána elkezdesz keresgélni.
Nincs nagy irodai tapasztalatom.
A marketingben meg hiába mélyednék el, hisz alig akadnak ilyen pozíciók, azok is a sok tapasztalatot kérők. Pénzügyi elvileg a legjobban fizető terület és sok ilyen üresedés van. Bankfióki ügyintéző szóbajöhet ha továbbra sem találok jót. Mávnál fizikai munkára keresnek embereket.
Szóval akkor szerintetek a legjobb sorrend nagy menő multik>SSC-k>bankfiókok és aztán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!