Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valakit friss közgazdászkén...

Ha valakit friss közgazdászként még SSC-khez se vesznek fel, hova érdemes pályáznia?

Figyelt kérdés
Mintha csak egy SSC lenne sok álláslehetőséggel, a többinél jóval kevesebb lenne.

okt. 11. 18:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Hány hónapot dolgoztál iskola mellett a szakmádhoz közeli munkakörben ?

Tehát nem pizza kihordásra gondolok hanem valamilyen irodai munkára. Diák munka, besegítés pénzügynek, könyvelésnek.

okt. 12. 00:36
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

Ker-markkal mondjuk megértem hogy nem kellesz ssc-be, hiszen ez inkább egy sales irányú diploma.

Valószínű biológus meg anyag ipari mérnök diplomával sem vennének föl pl reportingra, vagy amire éppen jelentkezel.

Le kell menni amúgy kutyába sajnos, az első tapasztalatot a legnehezebb megszerezni, utána sínen vagy.

2020-ban a Covid lockdown alatt egyik legjobb haverommal nem találtunk munkát frissdiplomás közgazdászként. Nagyon szar volt.

Ő végül elment egy bankfiókba, én pedig ingyen bedolgoztam egy AI startupnak.

Ő azóta portfolio manager és CFA, én pedig egy nagyon speciális banki SME vagyok elég meredek fizetéssel.

Nem számít mi az első munkád, csak legyen valami távolról releváns. Nem kell sokat maradni, a karriered elején fél-1 éves váltások is beleférnek.

okt. 12. 08:35
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

Azt javaslom, mint a 12.Vagyis, majdnem.

Keress szellemi állást.Azért gyártósorra, ne menj egy diplomával.

Bankfióki ügyintézés vagy a MÁV-nál valami, ott mindig keresnek.

Maradsz max egy évig, utána elkezdesz keresgélni.

okt. 12. 11:03
 14/22 anonim ***** válasza:
38%
Mihez értesz, vagy mivel szeretnél foglalkozni? Ezek a gazdasági képzések (ha jól értem alapképzési szakról van szó) nem igazán arról szólnak, hogy egy-egy adott területen komoly és mély tudással rendelkezz. Sokkal inkább átfogó de felületesebb ismereteket adnak sok különböző területről. Gyakran egy középfokú képesítés mélyebb tudást ad egy adott területről, mert ott csak az az egy dolog van a fókuszban. Szerintem az lehet a célravezető, ha elmélyedsz jobban egy általad választott szakterületen, és megpróbálod azzal kapcsolatban minél jobban továbbképezni magad.
okt. 12. 15:10
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
Minek a kereskedelmével és/vagy a marketingjével foglalkoznál? Szerintem jó ha van egy másik szakterület is amit részletesen ismersz. Lehet ez hobbi, érdeklődési kör, bármi aminek a piacával kapcsolatban képben vagy. Ez igazából így lehetne jó párosítás.
okt. 12. 15:35
 16/22 A kérdező kommentje:

Nincs nagy irodai tapasztalatom.

A marketingben meg hiába mélyednék el, hisz alig akadnak ilyen pozíciók, azok is a sok tapasztalatot kérők. Pénzügyi elvileg a legjobban fizető terület és sok ilyen üresedés van. Bankfióki ügyintéző szóbajöhet ha továbbra sem találok jót. Mávnál fizikai munkára keresnek embereket.

Szóval akkor szerintetek a legjobb sorrend nagy menő multik>SSC-k>bankfiókok és aztán?

okt. 12. 15:55
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a fő kérdés még mindig az, hogy mi az ami érdekel téged. Mert munkaadói szemszögből nézve felvehetek én egy marketingest például befektetési termékek értékesítésére ha fogalma sincs a területről, mert csak a horgászat érdekli, nyilván nem sokra megyek vele. De ha például horgászati cikkek kereskedelméhez keresnék marketingest, akkor lehet hogy ő lenne a főnyeremény.
okt. 12. 16:29
 18/22 A kérdező kommentje:
Az online marketinges pozíciók pl. reklámügynökségeknél 1-3 év PPC tapasztalatot szoktak kérni, ráadásul alig akad ilyen hirdetés. Még az Aldi, DM, Metró meg ilyen óriási kereskedő cégek is alig keresnek marketingeseket, nemhogy a kisvállalkozás hobbiüzletecskék.
okt. 12. 17:23
 19/22 anonim ***** válasza:
70%
Akkor valahogy közös nevezőre kell hozni a dolgot
okt. 12. 17:41
 20/22 anonim ***** válasza:
63%
Alapíts saját vállalkozást!
okt. 13. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!