Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbáljam meg a kamionozást?...

Próbáljam meg a kamionozást? Mihez kezdhetnék ami viszonylag jól fizető?

Figyelt kérdés

27 vagyok most, csak az egyetem után álltam munkába 21 éves koromban. Nyelvszakos diplomám van, tehát nincs egy jól menő szakmám. Szerencsés vagyok, mert a jelenlegi munkám (területi képviselő) mindent összegezve nagyon jónak mondható, de ez sem fog örökké tartani, úgyhogy valamihez kezdenem kell a jövőben. Innen jött az ötlet, hogy a magyaron kívül még beszélek két nyelvet, vezetni, mindig jönni-menni, magam intézni mindent nagyon szeretek. Valami ilyesmi munka való nekem, ülni egy irodában, vagy egy iskolában az egy büntetés volna. Így adva volna akkor a kamionozás. A dolgot csak bonyolítja, hogy itthon élek, mivel helyben van a munkám és bár jó a viszonyom a szüleimmel, de körvonalazódnak olyan problémák a szenvedélyem körül amiben soha nem fogunk egyetérteni és legjobb lesz szerintem ha most már a saját lábamra állok.

Családra igazából nem apellálok, úgy érzem nem lesz még barátnőm sem, nemhogy feleségem; megleszek én egyedül is.

Van valamilyen foglalkozásról tudomásod, akár külföldön is ahol ugyanúgy mondjuk vezetni kell és relatíve jól fizet? Ha nincs, akkor marad a kamionozás.

okt. 5. 22:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg a jogsit, kevesebb nem leszel tőle, de főleg, hogy beszélsz nyelveket én csak E vagy F lehetőségnek fognám fel
okt. 6. 12:41
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Szoftverfejlesztés.
okt. 6. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#10: Akkor én a sales skillekre mennék rá inkább. Mindig lesz valami amit el kell adni, B2B meg pláne, nem csak országos szinten kell gondolkozni sales-ben

okt. 6. 12:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Kamiont vezeti egy autópályán minden lesz csak nem izgalmas….
okt. 6. 13:12
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire vagy igényes ember?

Zavarna, ha:

- jó esetben találnál egy zuhanyzós benzinkutat, ami ki tudja milyen állapotban van

- csak redvás mosdók elérhetőek, amiket tele.. rt pár román előtted

- nem jutna időd a hobbidra, sportra

- elhíznál, aranyeret kapnál ( itt nem tudsz felállni mint irodában..)

- normális ételt nem nagyon ennél, csak szemét kaját ( a kamionosok elenyésző része fog úgy sütögetni mint az st lacika)

?

okt. 6. 16:16
 16/19 A kérdező kommentje:
Ezekre pont igényes vagyok... A sport, hobbi pedig az abszolút éltető elemem. Ezért is akarok önálló lenni, hogy ezeknek éljek és annyit áldozzak rá amennyit bírok, mert itthon csak beleszólnak és vitáznak velem.
okt. 6. 16:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Kamionosknet szerinted napi 14-15 óra munka után mit fogsz sportolni?
okt. 6. 17:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Akkor nem sokat, de itthon is leszek. De mint mondtam is, nem ez az elsődleges cél. Bizonyára nehéz lenne megszokni azt az életformát. Ha egy mód van rá akkor más munkát szeretnék vállalni.
okt. 6. 17:12
 19/19 anonim ***** válasza:

"a jelenlegi munkám (területi képviselő) mindent összegezve nagyon jónak mondható, de ez sem fog örökké tartani"

Örökké még semmi sem tartott és statisztikailag nem is várható, hogy bárminek sikerülni fog majd. Ettől még ami most tart és működik, azt nem biztos, hogy érdemes már azelőtt temetni, hogy kifulladna.

Nem árt persze, ha van elképzelésed, hogy mi lesz majd a következő lépés.

Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy területi képviselőként a vezetés csak szerves és nélkülözhetetlen része, de nem a kizárólagos, vagy első számú célja a munkádnak.

Most nem azért fizetnek, hogy egy autót, meg a benne levő dolgokat elfurikázd A-ból B-be. A munkád inkább adminisztráció, üzletkötés, tárgyalás, kereskedelmi kapcsolatok építése, két cég viszonyának fejlesztése és mellesleg ahhoz, hogy ezt helyben meg tudd tenni, utaznod is kell, meg ha már úgyis utazol, akkor viszel magaddal cuccokat is. Viszont gondolom a fizetésed sem a megtett kilométerek alapján fizetik, hanem a megkötött üzletek, partnerekkel letárgyalt mennyiségek alapján.

Ez lényegesen nagyobb üzleti érték a legtöbb cég számára, mint az egyszerű fuvarozói munka. Az idő és munka terhe is jóval kisebb valószínűleg a mostani munkádnak, mint a kamionozásnak volna.

Ezek miatt, ha sikeresen végzed a területi képviselő munkát, akkor valószínűleg érdemesebb lehet azon a területen feljebb lépned, akár ugyanannál, akár más cégnél nagyobb megtérülés felé mozdulni.

Egy alacsonyabb (anyagi és erkölcsi) megbecsülésű fuvarozó munka nem biztos, hogy ideális irányba mozdítja a karriered. Kamion sofőrből valószínűleg előlépned is sokkal kevésbé lesz majd lehetőséged, így a fizetésed se fog nagy mértékben tovább nőni a most elérhető szintről. Ráadásul míg egy területi képviselőnél a nyelvtudás, kommunikációs és tárgyalási képességek is sokat számítanak, addig egy kamionsofőrt simán lecserél szinte bármelyik cég egy ukrán, román, filippínó vagy indiai jelentkezőre, ha olcsóbban vállalja a munkát.

Persze most még fiatal vagy, kipróbálhatsz új dolgokat és talán nem is feltétlenül csak a karrier építés a fontos számodra. Viszont nem leszel örökké fiatal és egy ponton túl már nem is fogod úgy bírni a folyamatos igénybevételt, mint most. Ne akarj örök életedre megrekedni egy alacsony pozícióban, mert 40-50-60 évesen már nem biztos, hogy annyira könnyen tudsz majd előre lépni az akkori 20-30 évesek ambícióival szemben.

Persze az is egy lehetőség, hogy mostanában kiugrasz a területi képviselő munkából, kamionozol egy darabig, hogy ebbe is belekóstolj, tapasztalatot szerezz benne, aztán később majd visszatérsz a korábbi útra - bár ha egyszer elhagysz egy pályát, akkor kitérők után visszatérni nehezebb lehet, mint kihagyások nélkül rögtön új helyet találni hasonló területen.

Szerintem a család, barátnő és egyéb dolgokat sem érdemes ilyen korán leírni. Inkább fejleszd magad és a képességeidet, meg a személyiséged. A legbutább, legprimitívebb embereknek is sikerülni szokott családot alapítani. Neked is menni fog, csak elég sokat kell vele próbálkozni, hogy megtaláld azt, akivel sikerül majd.

#3 Nagyon jó felvetéseket sorolt, akár saját írása, akár nem. Más kamionos ismerősöktől is hasonlókat hallottam. De pilóták, hajósok és nagyon sok más szakma képviselői is panaszkodnak hasonló dolgokra.

Addig sokkal könnyebb bármilyen munkát vonzónak találni, amíg nem látsz be a színfalak mögé és csak a külsőségekből tudod megítélni, hogy mennyire jó lehet. A valódi árnyoldalak és problémák akkor jönnek csak ki, amikor már érintett vagy benne és rád is közvetlenül hatnak.

Gondok mindenhol vannak, tökéletes munkahely, munkakör, szakma nem létezik. Viszont mindenkinek más típusú kihívások és nehézségek jönnek be. Az egyik ember utálja a bezártságot, a másik kimozdulni utál. Az egyik stresszel a várakozástól, a másik élvezi. Az egyik halálra idegesíti magát a problémákon, a másik belehal az unalomba, ha nincsenek megoldandó problémák.

okt. 6. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!