A vállalkozók miért sírnak , hogy éhbérért senki sem akar nekik robotolni?
Amennyiben úgy érzed, hogy a munkád többet ér annál mint amennyit jelenleg fizetnek érte, akkor menj olyan helyre dolgozni, ahol magasabb áron tudod eladni a munkád. Ez csak rajtad áll. Ha senki sem akar magasabb árat adni a munkádért, abban az esetben sajnos el kell fogadnod, hogy ez azért van, mert nem ér többet a tudásod. Ha nem vagy elégedett a jelenlegi kereseteddel, akkor képezd magad, szerezz olyan tudást amit magasabb áron tudsz eladni. Vagy indíthatsz vállalkozást is, így nem kell másnak robotolnod.
Üdv: egy vállalkozó
12
Ezek kényelmetlen dolgok, de azt hiszem, oda-vissza működnek.
Ha valakinek sír a szája az alacsony fizetés miatt, akkor jobb ha tudatosítja magában, hogy az ő munkája egyszerűen ennyit ér. Vagy fejlessze magát vagy dolgozzon többet vagy elégedjen meg azzal, amit kap.
De ez ugyanúgy igaz a vállalkozóra is. Ha megy a siránkozás, hogy nem talál munkavállalót vagy egyszerűen tarthatatlan a fluktuáció, akkor vagy fizessen jobban, vagy biztosítson jobb munkakörülményeket vagy fogadja el, hogy a vállalata nem egy vonzó munkahely.
13: Látom azt, hogy vannak olyan vállalkozók, vállalkozások, ahol borzasztóan működnek a dolgok. De nem kevés olyan vállalkozót is ismerek, aki mindent megad az embereinek. Más kérdés, hogy ott is előfordul olyan aki még így is csak siránkozik és azt keresi, hogy lehet kibújni a munka alól.
Sok vállalkozó belekényszeríti magát abba a helyzetbe, hogy minél alacsonyabb árakkal próbál megbízásokhoz jutni, amiből aztán persze nem tud tisztességes bért fizetni és mutyizni kell az adóval is. Sajnos azt látom, hogy meglehetősen nehéz tisztességesen vállalkozni, főleg egy kisebb vállalkozás esetén.
Én is küzdöttem munkaerő problémákkal. Sokáig szivattam magam feleslegesen, mire rájöttem, hogy nem működőképes a rendszerem, úgyhogy elküldtem mindenkit és egyedül dolgozom inkább.
"vagy dolgozzon többet"
Hiába dolgozunk többet, mert vannak olyan munkahelyek(az enyém is olyan), ahol egyszerűen nincs túlórapénz, sőt be se lehet írni a túlórát. Hivatalosan, papíron 8 órát dolgozunk minden nap, a valóságban meg többet, de nyilván mindenki félti az állását, ezért nem mer szólni.
"Hivatalosan, papíron 8 órát dolgozunk minden nap, a valóságban meg többet, de nyilván mindenki félti az állását"
Számomra teljességgel érthetetlen, hogy egy ilyen álláson mit lehet félteni.
Benne van a nevében: ÁLLÁS.
Ha haladni lehetne vele, HALADÁS-nak hívnák.
A vállalkozók többsége egy aljas, hazug gazember, ott vernek át ahol tudnak
(tisztelet a kivételnek)
Megrendelők szemében a kemény de jólelkű vállalkozót kell adni máskülönben, semmibe nézik a vállalkozásodat és magadat is...
-----------------
Személyes tapasztalat:
Dolgoztam tetőfedőknél, 700Ft voltam felvéve óránként, 8 órás bejelentéssel, minimálbérre, 9,5 órát dolgoztunk 30 perc volt az ebédszünet.
1 év múlva felvették a polgármester fiát dolgozni hozzánk, (nem tetszett neki a mosogatás külföldön és sírva hazamenekült) na hát ő nem akárki nulla tudással 850 Ft/órába volt nálunk...
Aztán újabb és újabb tag.. Irakot megjárt veterán, már 1000Ft-ért volt felvéve...
Hiába érveltem, de inkább hagytam ezt a bohóckodást és elmentem máshova dolgozni, gyárba volt talán az egyetlen ahol korrektül ki voltam fizetve, csak a 3 műszak... az amit nehezen bírt a szervezetem.
Végül egy boltban helyezkedtem el, itt szintúgy 8 órába vagyunk bejelentve, viszont tisztességesen majdnem havi 500e a bruttóm, itt 10 órát követel a tulajdonos, viszont itt is át lettem verve a 13 havi juttatással. Munkaügyi ellenörőket rendszerint küldik kifele...
-------------------------------
Jövőre akarom indítani a vállalkozásom, mert körülbelül nullán vagyok minden hónapban anyagilag annyira drága a megélhetés ebben az országban már, hihetetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!