Hogy hozhatom olyan helyzetbe a saját vállalkozásomat, mint a bankok vagy a kéményseprők, hogy a kormány előírja a használatukat?
Bankszámla nélkül el se lehet indítani a vállalkozást.
Amíg fizetős volt, addig a kéményseprő a kapunál átvette a pénzt és aláíratta a papírt. Amióta ingyenes egyszer jöttek (igaz, akkor egy kávé kínálásával elértem, hogy meg is nézzék).
Sokkal jobban menne a vállalkozásom, ha azt is törvénybe foglalnák, hogy mindenki köteles nekem fizetni.
Az átutalás miért nem ingyenes? Az informatikai rendszert az alapdíjakból tartják fent, teljesen mindegy, hogy 5 vagy 50 000 000 a szám, amit át kell vinni a tranzakció során. A költségek mégis mások... (Az illetékeken felül is)
Esetleg házasodj be valamelyik nemzethy családba, az is működik, mint láthatjuk.
"Az átutalás miért nem ingyenes?"
Egyrészt: ki az, akinek manapság nincs bankszámlája? Az, aki pénzügyi analfabéta és "fél" a bankoktól.
Alanyi ÁFA mentes egyéni vállalkozónak egyébként nem kell céges számlát nyitni.
Azért, mert az idióta kúrmány tranzakciós ADÓt rakott minden átutalásra és különadókkal sarcolja a bankokat, amit szemrebbenés nélkül áthárítanak az ügyfelekre.
Majd ha értelmes emberekből álló kormány lesz, amelyik felismeri, hogy az elektronikus tranzakciók helyett épp a készpénzhasználatot kellene büntetni, akkor talán fog ez változni, addig nem.
Azért, hogy lehessen rá adót kivetni.
Pont ma vezette le rádióban az a malac, hogy minél többet fizetünk annál jobb nekünk.
"ki az, akinek manapság nincs bankszámlája? Az, aki pénzügyi analfabéta és "fél" a bankoktól."
Ez az állítás dettó hülyeség.
Egy szociális segélyen élőnek minek legyen bankszámlája? Vagy egy kisnyugdíjasnak, aki havi 100 ezer alatti nyugellátásból kell, hogy megéljen? Nekik egy bankszámla fenntartása a luxus kategória...
"Max a 80 éves nénire igaz, amit írtál,"
Miért erőlteted a hülyeséget?
Nem 80 éves nénikékről beszélek, hanem alacsony jövedelemből élőkről.
Nekik luxus a bankszámla. Ha valaki, akkor én tudom.
Kb. 1400 "ügyfelem" van csak a körzetemben. Egyiknek sincs bankszámlája. Nem nyugdíjasokról beszélek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!