Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az informatikai munkaerőpiacon...

Az informatikai munkaerőpiacon tényleg annyira rossz a helyzet most?

Figyelt kérdés

Magyarországon és Európában is?

Amerikai oldalakon olyanokat írnak, hogy most 3 év alatti tapasztalattal szinte lehetetlen elhelyezkedni és eleve sokkal magasabbak az elvárások (technológiai és soft skillek terén is), illetve a munkakörülmények is romlottak, (több a túlóra, nincs home office stb.)

szept. 24. 15:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
El lehet helyezkedni, ha van tapasztalatod, de nem lehet úgy válogatni a lehetőségek közt, mint 3 éve.
szept. 30. 12:38
 22/32 anonim ***** válasza:

Mondjuk most voltam egy állásbörzén. Gondoltam munka után just for fun kimegyek. A Fővám téren a Bálnában szervezték. Gondoltam, hogy sok kiállító lesz és pár cégről többet is megtudhatok, talán megtalálom a következő helyemet. (Most nem feltétlenül akarok váltani, de elkezdtem nézelődni)

2 ismert IT cég volt kint. Kb 3 annyira startup, hogy még egyetemista a founder és a pult mögött ülő srác nem tudta milyen terméket készítenek és ki keresnek, mire. Meg kint volt 3 fejvadász cég.

Picit meglepődtem. Van a rendezvény volt pici by design, vagy most a cégek nem igen akarnak állásbörzékre sem kimenni.

szept. 30. 18:14
 23/32 anonim ***** válasza:
44%
# 15 Aha persze. Mert ezt k*rva sok magyar fejlesztő megkeresi. Szerintem jó ha a fejlesztők 0,1 százalékànak van ilyen lehetősége. De hála az AI-nek pár év és te sem fogsz kelleni, ahogy a moatani juniorok sem kellenek 😂
okt. 1. 16:16
 24/32 anonim ***** válasza:

23#

Mondjuk ez szerintem nem attól függ, hogy kinek van lehetősége, mert rengeteg embernek van, de a legtöbben mennek tudatosan a külföldi remote munka irányába.

Nyílván a sült garamb, meg senkinek sem fog a számjába szállni. Simán lehet, hogy 0.1% keres ilyen jó külföldi remote munkába, de nem azért, mert csak ők tudnak, mert ők szánják rá magukat.

okt. 1. 19:56
 25/32 anonim ***** válasza:
#24 Ebben biztos vagyok, hogy nem így van. Amikor még ment a piac, akkor is rohadt nehéz volt külföldi munkát szerezni, hát még amerikait. Redditen is sokszor olvastam a programinghungaryn, hogy tanácsokat kérnek, hogyan lehetne megkapni egy ilyen állást és mindig az votl a lényeg, hogy nagyon nehéz, mert több száz, van olyan ahol ezren is jelenkeztek egy állásra. Sokaknak csak iserős által jött össze.
okt. 1. 20:02
 26/32 anonim ***** válasza:
igen a külföldi RIMÓT munka az igazi :D
okt. 2. 08:28
 27/32 anonim ***** válasza:
41%

25#

Ugyan ez van a fogyással. A kövér emberek nagy része soha sem fog lefogyni, de amúgy nem olyan nehéz, csak kitartónak kell lenni.

Az emberek nagy része, akik lefogynak (itt nagy fogyásról beszélek, +20-30kg) pár év után visszaszedi a súlyt.

Nagyon kevés ember van, aki letud fogyni tartósan. Nem, mert lehetetlen és mondjuk csak zsírleszívással, meg ozempic használatával lehetséges, csak szimplán nem elég kitartóak.

Az itthoni ITban dolgozókra sem az jellemző, hogy munkán kívül folyamatosan fejlesztenék magukat és hónapokat készülnének interjúkra. Ha kommentek alapján indulsz ki, lehet egy ilyen false képed, de a realitás más. Tehát nem azért nem sikerül elkapni a legtöbb embernek az ilyen álom melókat, mert abszolút lehetetlen lenne, csak szimplán a legtöbb ember nem igazán próbálkozik, csak éppen annyira, hogy magával el tudja hitetni igen.

Ugyan ez a helyzet az egyetemi szakok elvégzésével is, csak arányaiban más.

okt. 2. 09:14
 28/32 anonim ***** válasza:
Csak egy bizonyos szint alatt, a kulfoldi remote lenyege ugye pont az, hogy olcso munkaerot keresnek a cegek, olcso orszagokbol, olcso munkara, jellemzoen max ilyen 130 000 dollar koruli fizetesekert, ami tobb, mint amit Magyarorszagon fizetnek a cegek, de toredeke a kulfoldon elerheto kompenzacioknak, igy mindenket fel jol jar.
okt. 2. 09:18
 29/32 anonim ***** válasza:
Micsoda hasonlatok atyám...Már érdemes volt ide jönnöm. :D
okt. 2. 09:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Nalunk most is van nyitott pozi, rust dev, europai csapatba 150k+ eves usd
okt. 2. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!