Férfiként, 32 évesen havi nettó 430.000-ret keresni nagyon gáz?
VALÓSÁG.: Magyar átlag.
GYAKORI.: Ennyit általános iskolásként kerestem, diákmunkával, napi 2 órában, te csöves!
Itt ezt hiába kérdezed, mindenki 4 diplomát, meg havi 1M+ fizut hazudik.
"Férfiként, 32 évesen havi nettó 430.000-ret keresni nagyon gáz?"
"Hülyét" kapok az ilyen kérdésektől. Most ha azt mondom, hogy igen, akkor felvágod az ereidet? Ha azt mondom, hogy nem, akkor pedig lenyugszol?
Azért sok helyen lehet tájékozódni az aktuális bérekről. Ha nagyon hasonlítgatni akarod, akkor foglald el magad szabadidődben ilyen felesleges dolgokkal.
Engem például hol érdekel, hogy mennyit keres a kollégám, ha én magam elégedett vagyok a fizetésemmel, és nem kell helyette dolgoznom?
Hogy könnyebb legyen a lelkednek:
Budapesttől 70 kilométerre ->
- Lakatos havi nettó 410 ezer (55 éves). Nehéz fizikai munka, ami ráadásul egészségkárosító is (fémpor a tüdőben, több tonna mozgatása havonta)
- Könyvelő havi nettó 361 ezer (54 éves) (hatalmas felelősség)
- Betanított munkás gyárban/multinál (több műszak) havi nettó 400 ezer körül (55 éves) (fizikailag megterhelő, egy kézben kell tartani cca. 2-3 kilós anyagokat és megmunkálni 8 órán keresztül)
- Követelés-kezelő nettó 480 ezer (62 éves) (hatalmas felelősség)
Ha számít a dolgozók neme:
lakatos férfi (nem diplomás), követelés-kezelő férfi (diplomás), könyvelő nő (nem diplomás, de emelt szint), betanított munkás szintén nő (érettségi, azt is 50 éves korában, hogy ilyen "baromi sokat" tudjon keresni még a nyugdíjig).
Most már van viszonyítási alapod legalább... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!