Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan egy hónapot kell...

Komolyan egy hónapot kell várnom, hogy újraszámolják a béreket?

Figyelt kérdés
Augusztusban nagyon hajtottam, és 232 munkaórám volt a túlórák miatt, de csak az alapfizetést kaptam, mert valamit elszámoltak. Rendszerint 10.edikén kapjuk a fizut, de most kifizettek pénteken, mert a főnök elutazik, és azt mondta, hogy majd a következő fizetésnél kifizeti az auguszi túlórákat. Ez komolyan így működik?? Egy egész hónapot kell várnom, hogy megkapjam a pénzt?

szept. 8. 16:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Így működik olyan cégeknél ahol szarnak a munkavállalóra és a szabályokra.
szept. 8. 17:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, nagyon rossz munkahelyed lehet...
szept. 8. 19:11
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kellene.

Nem akarnak kifizetni.

szept. 8. 19:54
 4/20 A kérdező kommentje:
Pont ilyen néven van egy másik kolléga is, és az én túlórámat neki utalták. Azóta ezt megoldották, a kolléga visszafizette a cégnek a pénzt, de nekem csak egy hónap múlva fogják ideadni.
szept. 8. 20:00
 5/20 anonim ***** válasza:
51%

Legtöbb cégnél (és most nem családi vállalkozásokra gondolok) megvannak a bérszámfejtési és kiutalási időszakok, egy hónapban egyszer, egykét nap. Hóközi kifizetést meg csak indokolt esetben szoktak.

Amit nem értek, ha kerek perec megmondták, hogy következő fizetéssel kapod, akkor mi az anyámat aggódsz? Akkor kezdj aggódni, ha nem fizetik ki akkor sem. Nem hiszem el, hogy ennyire hiányzik az életedből az a plusz normál fizetéseden felüli 100-200 ezer forint, hogy nem tudod nélkülözni egy hónapig, neked MOST AZONNAL kell...

szept. 8. 20:10
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen, nekem most azonnal kell. Lakáshitelem van, a bankban nem mondhatom azt, hogy a melóhelyen elbénázták a bérszámfejtést.
szept. 8. 20:33
 7/20 anonim ***** válasza:
85%
#5 ha ez így működik akkor majd a munka is érjen rá 1 hónap múlva. Munkáért pénz jár, a hónap végén, kenyeret se adnak a boltba ingyen, sem hitelre.
szept. 8. 22:01
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell csodálkozni, hogy sokan inkább multi cégeknél dolgoznak mitj hazai cégeknél...
szept. 8. 22:01
 9/20 anonim ***** válasza:
52%
Értem. Tehát neked olyan hiteled van, amit csak akkor tudsz kifizetni, ha túlórázol és az ki van fizetve, normál munkaidő mellett túlóra nélkül pedig nem tudod kifizetni? Érdekes kombináció...
szept. 8. 22:19
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy a kérdező anyagi helyzete.

Ledolgozott időre bér jár, amit a következő hónap 10-ig ki kell fizetnie a munkáltatónak.

Mivel a munkáltató cseszett el valamit (nem pedig a dolgozó adott le későn iratokat, táppénzes papírt stb.), ezért köteles azonnal intézkedni, akár soron kívüli utalással is.

Jogilag jelen pillanatban az a helyzet, hogy a munkáltató tartozik bérrel a dolgozójának. Ez túlzó esetben akár egy azonnali hatályú felmondás indoka is lehetne. Főleg, ha emiatt még bármiben hátrány éri a dolgozót, vagy kára keletkezik belőle.

Ha nem félsz, és le akarod szoktatni erről a munkáltatót, akkor tegyél panaszt a kormányhivatalokban található foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál. Pikk-pakk meg fogod kapni az elmaradt béred, nem kell jövő hónapig várnod rá. Az ellenőrök majd elmesélik a munkáltatónak, hogy mi fán terem az Munka Törvénykönyve.

Velem ilyet nem lehetne megcsinálni...

szept. 9. 05:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!