Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Táppénz újraszámoltatása...

Táppénz újraszámoltatása lehetséges?

Figyelt kérdés

2015. szeptemberétől havi 1, max 2 napra kénytelen voltam otthon maradni a munkából a terhességgel járó rosszullétek miatt. Viszont ezekre a napokra az orvosom 9es kóddal írt ki...ami veszélyeztetett terhesség...rögtön táppénz, nem betegszabadság.

Viszont 1 napig hogyan lehetek veszélyeztetett, utána meg már nem, Így a háziorvosom kijavította a papírjaim 8as kódra. Ezzel jogosult lettem a betegszabadságra. (még nem használtam ki 2015ben a 15 napot). Viszont ez a korrigálás 2016ban történt, így a munkáltatóm azt mondta:

1) már nem lehet módosítani, mert az tavaly volt

2) teljesen mindegy melyiken vagyok, pénzben semmit nem jelent.

Utánanéztem...táppénz nem egyenlő betegszabadság.

2015. szeptemberétől folyamatos munkaviszonyom van, mint pedagógus.

Kérdésem:

1) tényleg nem lehetséges újra számoltatni

2) tényleg összegben mindegy melyiken vagyok (tp vagy bsz)

Köszönöm

2016. febr. 21. 00:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Hány napot voltál 2015-ben betegszabadságon?

"(még nem használtam ki 2015ben a 15 napot)"

2016. febr. 21. 07:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Szeptemberig nem. Azt hiszem addig max 5 napot használtam ki belőle tavasszal.
2016. febr. 21. 07:12
 3/4 anonim ***** válasza:

A betegszabi (minimálisan) lehúzta a csed, gyed alapját, a tp nem befolyásolja.

Azt viszont nem értem, hogyan akarja felülírni a háziorvos utólag a kódot. Miért nem akkor?

2016. febr. 21. 08:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehúzza, bocs
2016. febr. 21. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!