Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Részmunkaidős pozíciókba...

Részmunkaidős pozíciókba kiket keresnek a munkáltatók?

Figyelt kérdés

Én gyakran pályázok ilyen állásokat a folyamatban lévő tanulmányaim mellé (estis szakképzés), de nem vesznek fel, mondván, ők nem támogatják a dolgozók továbbképzését.

Ha nem felnőtt tanulókat, akkor mégis kiket várnak ilyen helyekre?

szept. 5. 11:33
A kérdező szavazást indított:
Kismamákat, kisgyerekes anyukákat
Megváltozott munkaképességűeket
Nyugdíjasokat
Másodállásban dolgozókat
Tanulók is jöhetnek, képzés időpontjától, időtartamától, területétől függően
12 szavazat
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, noha céloztam rá, hogy nem vagyok nappalis diák, így diákmunka, gyakornoki állás sajnos nem jöhet szóba.
szept. 5. 11:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kereskedelemben szoktam ilyet látni (nagyobb ruhaüzletek stb), ott van minden, nyugger, diák, akárki.
szept. 5. 12:21
 3/12 A kérdező kommentje:

Akkor engem miért utasítanak el folyton az ilyen helyekről? :(

Pedig van több évnyi bolti eladói tapasztalatom. Viszont ahogy meghallják, hogy nekem folyamatban lévő tanulmányaim vannak, szinte látom rajtuk, hogy már húznak is ki a listáról. Esetleg az ingázás lehet a gond? (Szomszéd megyéből utaznék fel Budapestre, mert itt helyben egyáltalán nincs részmunkaidős állás meghirdetve.)

szept. 5. 12:32
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet, hogy azért, mert neked x időben fixen programok van, így nem tudnak akármikor beosztani?

Vagy nem akarnak útiköltséget fizetni. Egyébként amennyit utazással töltenél naponta, nem lenne egyszerűbb otthon 8 órát dolgozni?

szept. 5. 12:56
 5/12 A kérdező kommentje:

Egyszerűbb lenne, de itt még a megyében sem nagyon van számomra releváns munka, nem hogy helyben. Ami meg akad, arra, nem nagyon hívnak be.

Ezzel szemben, Budapesten ezernyi lehetőség lenne, viszonylag gyakran be is jutok interjúra, de sosem vesznek fel. Most mondanám, hogy fizetem én az útiköltséget, de ott az a hülye törvény.

Ezzel is csak azt érték el, hogy mindenki azt fogja előnyben részesíteni, aki az adott településen belül dolgozna. Pedig sokan ingáznak, ingáznának, ha más nem, átmeneti jelleggel, de jelenleg még ettől is ellehetetlenítenek. Pedig, ha beválna a munka, én maradnék, mégis, inkább felvesznek olyan helybélieket, akik próbaidőn belül lelépnek, csak hogy megspórolják az útiköltséget. Aztán, amit ezen spórol, azt költheti Profession hirdetésre, kiemelésre. Engem tényleg nem igazán érdekel, hogy mennyi időbe telne az utazás, csak vegyenek fel végre valahová, ami mellett tudok tanulni.

szept. 5. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Pedig szerintem nagyon egyszerű: folyamatban lévő tanulmányok = neked csak ideiglenesen kell valami munka, ahogy megvan a sulid, lelépsz majd a szakmádban dolgozni teljes munkaidőben. Akkor inkább felvesznek egy kisgyerekes anyukát, nyuggert stb., akiknél esélyesebb, hogy hosszabb távra van emberük.
szept. 5. 13:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Most mondanám, hogy letagadom, de az össze-vissza kereskedelmi beosztás mellett nem nagyon lehet az embernek rendszeres, fix programja, pláne próbaidő alatt. :/

Kezdem azt érezni, hogy ha nappali tagozatos jogviszony vagy általános, fix munkarendű állás híján lehetetlen felnőttként továbbtanulni. Sajnos perpillanat se munkám, se pénzem, se normális végzettségem nincs (érettségit leszámítva). Ingyen tudnék ugyan két szakmát szerezni, de hogy keressek mellette pénzt? Mert valamiből a számlákat is fizetnem kellene. :(

Egész nyáron ilyen munkahelyet kerestem, ami mellett tudnék felnőttképzésre, tanfolyamra, nyelviskolába járni, hogy némiképp előkelőbb helyre pozícionáljam magam a munkaerőpiacon, de mindmáig nem jött össze.

szept. 5. 14:16
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem akarom elhinni, hogy egy olyan cég sincs, ahová lehet menni folyamatban lévő szakképzési (tehát nem egyetemi) tanulmányokkal.
szept. 5. 14:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A megoldást sajnos nem tudom a helyzetre, de én ezt látom a legvalószínűbb oknak.
szept. 5. 14:53
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
6: ilyen helyeken ez nem releváns általában, óriási a fluktuáció. Vidék az más, ott kevesebb a cserebere.
szept. 5. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!