Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért jó a közszférában dolgozni?

Miért jó a közszférában dolgozni?

Figyelt kérdés
Milyen előnyei vannak a verseny szférával szemben?
szept. 5. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Ki mondta, hogy jó?
szept. 5. 10:38
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Alacsonyabb a munkaerőpiaci kockázat, (igaz, ennélfogva alacsonyabb is az elérhető jövedelem - általában.)
szept. 5. 10:51
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
Nem jó.
szept. 5. 11:04
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem is jó.

Közszféra:

- Alacsonyabb bér

- Homeoffice kizárt

- Rugalmatlanság

- Bürokrácia

- Esetenként még a szabidat se te határozod meg

Az egyetlen előny max, ha egy langyos pocsoját fosz ki, ahol nem sok munka van és tudsz mással foglalkozni, pl tanulni közben.

szept. 5. 11:41
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Előny: kevesebb munka, kevésbé hisztiznek a táppénz miatt, stabil és biztos munkahely
szept. 5. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem Magyarországon már nem igaz, hogy mennyire biztos munkahely a közszféra, csomót olvasni arról, hogy elbocsátások vannak, stb.

Mondjuk az is igaz, hogy én is hallottam olyanokat hogy egy politikai projektre összehoztak egy irodát, több tucat emberrel, ami 1-2 évig létezett, anélkül, hogy a projekt elindult volna (konkrétan a Dél-Budai Centrumkórház építése volt ilyen).

Haverom mondta, hogy ült az asztalánál a számítógép előtt, és játszott, filmezett, a kutyát nem érdekelte, hogy mit csinált, nem is adtak ki feladatokat. Egy idő után már be sem járt, de a fizetését megkapta.

szept. 5. 12:27
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk emberhiánnyal egyre több a munka, viszont még szeretem csinálni. Home office indokolt esettel és alkalmanként van, szabi teljesen rugalmas.
szept. 5. 13:29
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

7+

Illetve 50% utazás van.

szept. 5. 13:29
 9/11 IgaziÚriember ***** válasza:
15%
Nincs előnye a versenyszférával szemben, a gyenge képességűek dolgoznak ilyen helyen akik nem kellenek normális cégeknek.
szept. 5. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:
65%

9~

Igazi sötét mentalitás. Lehetne így vitatkozni, hogy ki milyen...

szept. 6. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!