Érdemes közszférába mennem azzal a céllal, hogy amellett könnyebben el tudnék végezni egy szakot levelezőn, mint ha versenyszférában dolgoznék?
Én jelenleg állami helyen vagyok és ősszel kezdem az Msc-t.
Szerintem nem éri meg.
Azért gondolom így, mert ameddig tanulsz, addig is releváns szakmai tapasztalatot szerezhetsz valami rendes cégnél, ami később jobb pont a munkaerőpiacon. Sajnos voltam olyan állásinterjún, ahol nyíltan elmondták, hogy gáz az állami hely, nem szeretik az onnan jövőket.
Lehet, hogy még sokat is érő munkád van állami helyen, a közmegítélés sajnos rossz, így nem érne annyit a munkatapasztalat, mint a versenyszférából.
Én most szeretnék váltani versenyszférára, és bár biztos nehéz lesz összeegyeztetni mindent, inkább dolgoznék "jobb" helyen.
Illetve, azért vannak olyan cégek, akik kimondottan támogatják, hogy a munkavállaló menjen tovább tanulni, szóval én mindenképpen keresnék egy alkalmas helyet a versenyszférában.
Épp ez a baj, hogy nincs piacképes végzettségem, nem kapok jobb munkát versenyszférában. Pont ezért akarok levelezőre menni, hogy szerezzek valami piacképes diplomát, de amúgy nagyon nincs kedvem hozzá. Gyári munka és 3 műszak mellett meg kb lehetetlen lenne megoldani a levelezőt.
Ahhoz meg már idős vagyok, hogy nappalira beüljek.
Mert, ha elmennék a McDonald's-ba az olajsütő mellé, az hasznosabb tapasztalat lenne késöbb, mint ha az önkormányzatnál dolgoztam volna?
Pont ez a bajom nekem is. Elcsesztem, nincs rendes végzettségem. Én esti képzésre akarok járni, de az nem fog menni három műszak mellett, hullafáradtan.
Ami eddig megfordult a fejemben:
bolti eladó; közszféra; call center; banki aktakukac; alkalmi munkából élő; nyáron külföldön dolgozó; szabadúszó; ... nem tudom.
Még van 1 évem elhelyezkedni valahol. Ez ugyan soknak tűnik, de úgy pörögnek a hónapok, hogy hamarosan itt a határidő vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!