Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fogyasztásnövelést szeretne a...

Fogyasztásnövelést szeretne a kormány, ahhoz nem kéne megnyomni előtte béreket?

Figyelt kérdés
Mindig, mostanában főleg azon keseregnek, hogy nem nő a fogyasztás az országban nincs ebből ÁFA bevétel, mi lesz a kiskereskedelemmel. Hát nem lenne egyszerűbb végre a szánalmasan alacsonyan tartott közszférás béreket megnyomná egy kicsit a kormány, ezáltal azonnali fogyasztást tudna már rövid távon generálni. Bővebben most nem fejtegetem tovább, de ennek még számtalan pozitív hozadéka volna még.

szept. 5. 10:27
1 2 3 4
 31/39 BeefEater ***** válasza:
63%

A termelékenység nem feltétlenül attól függ, hogy te mennyire dolgozol keményen. Ha például egy építési engedély kiadásához 10 papírt kellett tologatni, de egy új rendelet miatt most már 20 papír tologatása szükséges, akkor te lehet, hogy kétszer annyit dolgozol, viszont a kimenet nem változott, tehát bár többet dolgozol, de a relatív termelékenységed csökkent.

Ebben a példában úgy lehetne a termelékenységet növelni, hogy 10 helyett csak 5 papírt kelljen tologatni és akkor a maradék időben valami mást is tudsz csinálni.

szept. 6. 17:07
 32/39 anonim ***** válasza:
69%

Próbáljuk elmagyarázni az összefüggést pénzmennyiség, termelékenység és infláció közt e kérdezőnek aki valójában olyan alacsony színvonalon rekedt, amit a 29. hozzászólása tükröz. Na ez nem termelékeny tevékenység úgyhogy ideje felhagyni vele.

Legyen elég annyi, hogy kérdező, jobb, ha nem emelkedik a béred, azt majd mi tudjuk hogy miért.

szept. 6. 18:14
 33/39 A kérdező kommentje:
32 semmi gond, itt elfogadunk nyugi :) Csak kérlek szépen a való életben ezeket ne nagyon híreszteld kérlek szépen, mert ha pl hivatalnok van a közelben esetleg a szívére veszi...
szept. 9. 11:38
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Új hozzászóló vagyok, de kérdező itt te vagy az, aki nem tud úszni.

Ha fizetését növelik embereknek, akkor több pénzük lesz. Ha több pénzük van, több elkölteni való pénzük van. Ezt szépen lekövetik az árak. Kész is az infláció növekedés. Nem tudom mit nem értesz ebben.

A fizetések emelkedése változatlan "országteljesítmény" mellett (nem tudok egyszerűbben fogalmazni) nem egy jó dolog. Neked jó. Összképet nézve nem jó.

De hogy értsd mit mondok. Ha holnaptól 10 szer annyi pénzt keresnél, az neked marja jó lenne, nem? De. Ha holnaptól MINDENKI 10-szer annyi pénzt keresne, akkor előrébb lennénk? Nem. Mindennek az ára lekövetné ezt.

Aki meg a CSOK-ot említette, hogy helyette bérfelzárkóztatás kellett volna. Igen, a CSOK ilyen szempontból pont ugyan olyan szar. Hirtelen lesz több pénze sok embernek. A bérfelzárkóztatással ugyan ilyen eredményt értél volna el. Lásd előző kisarkított példám.

Vagy őszintén, mit szeretnétek? Ha a minimálbér bruttó 950 ezer lenne? Akkor szerintetek nem menne ezzel együtt minden? :D

szept. 9. 20:47
 35/39 A kérdező kommentje:

34 Most erre a sok zagyvalékra már nem is tudtam mit írni, amúgy tudok úszni. :)

Gondolom nyugaton más helyzet.... Ott lehet normális fizetéseket adni, úgy hogy az árak, az ingatlanokat leszámítva ugyanolyanok mint itt.

szept. 17. 16:28
 36/39 BeefEater ***** válasza:
100%
Hát, az EUs egy főre eső GDP $44240, ehhez képest Magyarországon ez $23319. Amíg egy átlag magyar fele annyit termel mint az EU átlag, addig nem lesz EUs fizetés. (Forrás: [link]
szept. 17. 17:41
 37/39 A kérdező kommentje:
36 éppen ezt mondom már mióta, hogy mi csak a 23319 et kapjuk és nem a 44240-t.
szept. 19. 13:48
 38/39 BeefEater ***** válasza:
Kérdező, ezt nem kapjuk, ezt termeljük. Az elérhető átlagfizetés ezzel arányos. Amíg csak 23319 a termék, addig nem lesz 44240-zal arányos a fizetés. Majd ha egy átlag magyar annyit termel, mint egy átlag EUs állampolgár, akkor lesz átlag EU-s fizetés.
szept. 19. 13:57
 39/39 A kérdező kommentje:
38 ezt mondtam csak nem volt időm kifejteni, bocsi, tehát én is csak úgy akarnék többet ha a nagyobb összeget megtermeljük előtte. Az lenne a lényeg h megtermeljük valamilyen módon, ezzel nincs is baj.
szept. 19. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!