Mennyire jó ötlet az IT szektorban fejlesztőként elmenni kormányközeli céghez?
Érhet-e később hátrány ha esetleg új munkahelyet keresek? Lesz olyan hogy kidobják az önéletrajzom, mert ilyen helyen dolgoztam? Vagy csak szimplán azért mert nem nagy multi és ismeretlen?
Érhet e megbélyegzés azért, mert akkor én most a "kormánynak" dolgozom?
Én biztos nem mennék.
Nem csak elvi okok miatt, általában szakmailag is az alja.
Én a Tigráról hallottam, hogy NER közeli cég és emiatt rögtön félben hagytam az interjúmat náluk. Amúgy sem tetszett igazán a cég.
Teljesen mindegy, hogy igaz-e vagy sem, ha a köztudatban benne van, akkor már negatívan bélyegez.
Meg definíció alapján ezek a cégek itthoni közepes/nagy cégek. Amúgy sem mutat jól a nekük semmilyen önéletrajzon. Eltörpülnek egy Oracle, Revolut, Wise stb... mellett.
6# Ja meg amúgy nagy multiknál a jelentkezéskor sokszor nyilatkoznod kell, hogy nem dolgoztál a kormánynak és nem vagy kém.
Bizarul hangzik, de tényleg van ilyen.
Morgan Stanley és Nokia jelentkezésnél találkoztam ilyennel.
Ez azért attól is függ, hogy ez mi. Én hallottam már kamu állami IT cégről is, ahova egy egyetemről kibukott srácot felvettek kb. semmit csinálni, és a minőség is olyan volt.
Az e-krétából kiesett kódrészlet is sokat elárul a minőségről.
Én ha lehet, akkor kerülném ezeket a helyeket. Az nem hiszem, hogy számítana, hogy az önéletrajzodban szerepel-e ilyen cég, viszont abban számít, hogy kiktől tanulsz és milyen minőséget várnak el, mert ha az eleljén berögzül valami szar szokás, akkor azon nehéz lesz változtatni is.
"Nokia jelentkezésnél találkoztam ilyennel"
Egyébként ha már Nokia. Tudom, hogy ott van törzsidő, de azért elég rugalmasan kezelik ezt a fejlesztők, pláne diákok esetében.
Ha tudja a csapatod, hogy hol vagy, akkor minden okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!