Megbízási szerződéses munkaviszonyról tudtok információkat?
Behívtak állásinterjúra munkaügyi központ által, amiről előre semmit sem tudtam.
Amit mondtak és a kérdésem lenne, hogy mit lehet erről tudni vagy mire figyeljek ha aktuális lesz..
Megbízási szerződéses munkaviszony lenne (én mint magánszemély és nem vállalkozó) irodai adminisztráció a munkakör és azt mondták a bruttó bérből 10%-ot vonnak.
Próbáltam olvasgatni, de nem tiszta számomra.
Persze ha hívnak hogy sikerült akkor rákérdezek ez mit takar és ki mit fizet stb, de addig is hátha valaki okos ebben és tud segíteni.
Köszönöm.
Megbízási szerződésnél nem munkaviszony van, az munkaszerződésből tud adódni.
Megbízási szerződés esetén ha magánszemély a megbízott, a megbízó pedig “kifizető”-nek minősül, akkor a kifizető levonja a megbízási díjból az szja-t.
Az szja adóalapja a megbízási díj mínusz az elismert költségek. Ezek vagy számlákkal igazolhatók, vagy lehet alkalmazni egyfajta átalányt, ami ez a 10%, amit mondtak.
Tehát ha a megbízási díj 100, akkor az adóalap 90. Az szja adókulcs 15%, vagyis 90 x 15% = 13,5 szja-t vonnak le a megbízási díjból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!